OK, tai tikrai nėra didžiausias šedevras virtuvėje, tačiau nenuneigsite, kad paprasta ir originalu, o paragavę - kad gardu gardu! Taigi šį vakarą kepame meksikietiškos kvietinė duonos (tortilijos paplotėliai) blynelius, įdarytus mocarela ir krabų lazdelėmis. Ruošiame dvi porcijas, dviems suaugusiems asmenims po 2 blynelius.
Sudėtinės dalys
- Tortilijos, 4 vnt.
- Sviestas, 60 g
- Mocarela sūris, 100 g
- Krabų lazdelės, 100 g
- Krapai, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Ruošiame blynelių įdarą. Mocarelos sūrį suplėšome gabalėliais ir beriame į dubenį kartu su gana stambiai pjaustytomis (1 cm) krabų lazdelėmis. Apibarstome krapais (galima ir kitais mėgstamais šviežiais žalumynais);
- 2
Tiesiame ant stalo tortilijos paplotėlį, į jo vidurį dedame ketvirtį paruošto įdaro, suvyniojame (taip, kad įdaras būtų viduryje, o sulenkus paplotėlio sluoksnių būtų kuo mažiau), tuomet laikinai persmeigiame mediniu smeigtuku, kad laikytųsi uždarytas (nebūtina);- 3
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame blynelius iš abiejų pusių po keletą minučių, kol sūris išsilydys ir blyneliai kiek apskrus. Medinį smeigtuką išimame prieš pat verčiant blynelį ant susmeigtos pusės.Susiję receptai - 2