Tortilijos blyneliai su mocarela ir krabų lazdelėmis

Blyneliai su mocarelos sūriu ir krabų lazdelėmis

Ingredientai:

Gaminimas:

OK, tai tikrai nėra didžiausias šedevras virtuvėje, tačiau nenuneigsite, kad paprasta ir originalu, o paragavę – kad gardu gardu! Taigi šį vakarą kepame meksikietiškos kvietinė duonos (tortilijos paplotėliai) blynelius, įdarytus mocarela ir krabų lazdelėmis. Ruošiame dvi porcijas, dviems suaugusiems asmenims po 2 blynelius.

  1. Ruošiame blynelių įdarą. Mocarelos sūrį suplėšome gabalėliais ir beriame į dubenį kartu su gana stambiai pjaustytomis (1 cm) krabų lazdelėmis. Apibarstome krapais (galima ir kitais mėgstamais šviežiais žalumynais);
  2. Tiesiame ant stalo tortilijos paplotėlį, į jo vidurį dedame ketvirtį paruošto įdaro, suvyniojame (taip, kad įdaras būtų viduryje, o sulenkus paplotėlio sluoksnių būtų kuo mažiau), tuomet laikinai persmeigiame mediniu smeigtuku, kad laikytųsi uždarytas (nebūtina);
  3. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame blynelius iš abiejų pusių po keletą minučių, kol sūris išsilydys ir blyneliai kiek apskrus. Medinį smeigtuką išimame prieš pat verčiant blynelį ant susmeigtos pusės.

Skanaus!

P.S. jeigu valgysim rankomis, tai šis patiekalas bus kaip ir greitas užkandis, o jeigu patieksime lėkštėje tarkim su šlakeliu Bechamel padažo – ne prasta vakarienė. Taigi, kaip pateiksite Jūs?