Baltojo (Bechamel) padažo receptas

Gaminame tradicinį, iš motinos Prancūzijos įsčių gimusį baltąjį padažą Bechamel. Šį kartą su sūriu.
4.60 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Baltasis (Bechamel) padažas plačiai naudojamas prie antrųjų patiekalų: lazanijai, spagečiams, mėsos pyragui, apkepams, kotletams, jūros gėrybių patiekalams (vėžys)…

  1. Pirmiausia prikaistuvyje ištirpinkime sviestą. Tokį pat kiekį miltų suberkime į sviestą ir apkepinkime (užputos ir susidarys vientisa masė);
  2. Nuolat maišant masę pilame po šlakelį pieno iki išmaišysime iki vientisos masės. Tuomet pilame dar šlakelį, maišome ir taip toliau… Jeigu susidarys gumuliukų, juos išplaksime rankiniu kiaušinių plaktuvu-šluotele (atsargiai, jeigu prikaistuvis nėra atsparus metaliniam plaktuvui). Padažą pakaitiname ant silpnos ugnies;
  3. Šiam baltajam padažui galime suteikti kokį norime skonį. Pavyzdžiui, sutarkuokime 50 g kietojo Čedaro sūrio ir suberkime į padažą. Kaitinkime ant silpnos ugnies ir gerai išmaišykime, supilkime į padažinę. Štai – sūrio padažas!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą