Sudėtinės dalys:
-
Miltai, 50 g
-
Sviestas, 50 g
-
Pienas, 800 ml
-
Čedaro sūris, 50 g
Gaminimas:
Baltasis (Bechamel) padažas plačiai naudojamas prie antrųjų patiekalų: lazanijai, spagečiams, mėsos pyragui, apkepams, kotletams, jūros gėrybių patiekalams (vėžys)…
- Pirmiausia prikaistuvyje ištirpinkime sviestą. Tokį pat kiekį miltų suberkime į sviestą ir apkepinkime (užputos ir susidarys vientisa masė);
- Nuolat maišant masę pilame po šlakelį pieno iki išmaišysime iki vientisos masės. Tuomet pilame dar šlakelį, maišome ir taip toliau… Jeigu susidarys gumuliukų, juos išplaksime rankiniu kiaušinių plaktuvu-šluotele (atsargiai, jeigu prikaistuvis nėra atsparus metaliniam plaktuvui). Padažą pakaitiname ant silpnos ugnies;
- Šiam baltajam padažui galime suteikti kokį norime skonį. Pavyzdžiui, sutarkuokime 50 g kietojo Čedaro sūrio ir suberkime į padažą. Kaitinkime ant silpnos ugnies ir gerai išmaišykime, supilkime į padažinę. Štai – sūrio padažas!