Baltojo (Bechamel) padažo receptas

Gaminame tradicinį, iš motinos Prancūzijos įsčių gimusį baltąjį padažą Bechamel. Šį kartą su sūriu.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.33 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...
4.33 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Baltasis Bechamel padažas
Baltasis (Bechamel) padažas plačiai naudojamas prie antrųjų patiekalų: lazanijai, spagečiams, mėsos pyragui, apkepams, kotletams, jūros gėrybių patiekalams (vėžys)...

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia prikaistuvyje ištirpinkime sviestą. Tokį pat kiekį miltų suberkime į sviestą ir apkepinkime (užputos ir susidarys vientisa masė);
  • 2
    Nuolat maišant masę pilame po šlakelį pieno iki išmaišysime iki vientisos masės. Tuomet pilame dar šlakelį, maišome ir taip toliau... Jeigu susidarys gumuliukų, juos išplaksime rankiniu kiaušinių plaktuvu-šluotele (atsargiai, jeigu prikaistuvis nėra atsparus metaliniam plaktuvui). Padažą pakaitiname ant silpnos ugnies;
  • 3
    Šiam baltajam padažui galime suteikti kokį norime skonį. Pavyzdžiui, sutarkuokime 50 g kietojo Čedaro sūrio ir suberkime į padažą. Kaitinkime ant silpnos ugnies ir gerai išmaišykime, supilkime į padažinę. Štai - sūrio padažas!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą