Lazanija! Lazanija! Lazanija!
Sudėtinės dalys
-
Kiaulienos faršas, 500 g
-
Raudonoji paprika, 1 vnt.
-
Pomidoras, 2 vnt.
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Pienas, 300 ml
-
Sviestas, 50 g
-
Fermentinis sūris, 250 g
-
Miltai, 2 v. šaukštai
-
Aliejus, pagal skonį
-
Lakštiniai makaronai, 150 g
-
Pievagrybiai, 100 g
-
Druska, pagal skonį
-
Citrinpipiriai, pagal skonį
-
Pomidorų padažas, 100 ml
Gaminimas
- 1Pasiruošiame padažą: prikaistuvyje išlydome sviestą, maišant suberiame miltus. Sušokusius į gumulėlius kantriai ir nuosekliai maišome ir tik palengva pilame pieną, nuolat maišant, kad padažas būtų vientisos konsistensijos, o ne sušokęs į gumulėlius;
- 2
Pasiruošiame įdarą: į įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną. Netrukus papriką, pievagrybius. Tuomet kiaulienos faršą ir pomidorus. Įdarą pagardiname mėsos prieskoniais, citrinpipiriais, kvapiaisiais pipirais, druska.- 3
Skardą ištepame pasigamintu padažu. Dedame lakštinių makaronų sluoksnį, tuomet vėl užtepame padažo, paskirstome dalį įdaro ir ir apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Vėl dedame lakštinius, padažą, įdarą ir fermentinį sūrį. Ant viršaus - lakštinių sluoksnis ir iš viršaus gerai apteptas pasigamintu padažu.- 4
Dedame skardą į iki 200C įkaitintą orkaitę. Kepame 25 minutes ir tuomet apibarstome viršutinį sluoksnį tarkuotu sūriu. Kepame toliau 10-15min.Susiję receptai - 2
@Laima – puikus pastebėjimas! Malonu, kad pasidalinot!
Surio, atsiprasau
Nu darant padaža patarciau su sviestu pakaitint miltus o paskui pilt piens as pvz besamelio padaza darau su grietineles ir sultinio misiniu patikekit skaniau ir dar I ta pati padaza susio itarkuoju