Patiekalas, priminsiantis, kaip smagu gaminti namuose ir gardžiuotis aukšto lygio vakariene savo valgomajame.Net nemėgstantiems žuvies patiekalų. Troškinsime lašišos filė su daržovėmis savose sultyse bei vynu - ačiū folijai už tai!
Sudėtinės dalys
- Lašiša, 150 g
- Bulvės, 100 g
- Pankolis, 1/2 vnt.
- Krapai, pagal skonį
- Pomidoras, 8 vnt.
- Baltas vynas, 1 stiklinė
- Alyvuogių aliejus, pagal skonį
- Citrina, 1/2 vnt.
- Malti pipirai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Nuplauname šviežią lašišos filė, pabarstome druska ir pipirais.
- 2
Bulves supjaustome skiltelėmis ir dedame į verdantį pasūdytą vandenį 8 min. apvirti. Nusausiname, atvėsiname.- 3
Į atskirą dubenį sudedame skiltelėmis pjaustytą pankolį, riekutėmis pjaustytą citriną bei vyšninius pomidorus. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname mėgstamais prieskoniais ir švelniai išmaišome. Pridedame atvėsusias bulves.- 4
Kepimo formą išklojame aliuminio folija. Beriame į kepimo formą dubens turinį, uždedame ant viršaus lašišos filė, papuošiame krapais ir pankolio šakelėmis. Supilame stiklinę balto sauso vyno. Kepimo formą užklojame folijos lapu ir užlankstome kraštus, kad patiekalas keptų savose sultyse.- 5
Kepimo formą pašauname į iki 200ºC įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min. Išimame iš orkaitės, nuimame apsauginę foliją ir leidžiame 1 min. atvėsti. Tuomet tiekiame ant stalo (galima ir tiesiai su visa kepimo forma, jeigu ji estetiškai atrodo).Susiję receptai - 2
tikrai patiko
Labai skanus receptas, ir labai paprastas, tik aš nedėjau pankolio, nes nemėgstu, bet šiaip tai super, rekomenduoju 🙂