Namų virtuvė tarnauja kaip eksperimentų laboratorija: jeigu patiekalas pavyksta, žinią galima išplatinti už "laboratorijos" ribų! Šis laisvadienis nepraėjo be patiekalo eksperimento. Gaminsime mėsos suktinukus, įdarytus slyvomis ir spanguolėmis.
Sudėtinės dalys
- Kiauliena, 500 g
- Majonezas, 2 v. šaukštai
- Sojos padažas, 1 v. šaukštas
- Druska, pagal skonį
- Malti pipirai, pagal skonį
- Česnakas, 1 skiltelė
- Spanguolės, 3/4 stiklinės
- Džiovintos slyvos, 3/4 stiklinės
- Bazilikas, pagal skonį
Gaminimas
- 1Kiaulieną supjaustome 0,5-0,75 cm storio riekutėmis, išmušame (tarsi gamintume kepsnelius);
- 2
Dubioje lėkštėje sumaišome marinatui skirtus produktus: majonezas, sojos padažas, bazilikas, druska, pipirai, smulkinta česnako skiltelė. Aptepame (arba tiesiog išmaišome) muštos mėsos gabalėlius ir padedame šaltai bent valandą pasimarinuoti;- 3
Sutriname nepilną stiklinę spanguolių (tiesiog šakute), verdančiu vandeniu nuplikome džiovintas slyvas (taip pat nepilną stiklinę);- 4
Muštos mėsos gabalėlio vieną pusę aptepame trintomis spanguolėmis, nuo krašto dedame džiovintą slyvą ir susukame į suktinuką, persmeigiame mediniu iešmeliu;- 5
Taip paruoštus suktinukus dedame į kepimo rankovę ir pašauname į 180 laipsnių kaitros orkaitę kepti 50 min.- 6
Šiuo atveju patiekiame su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais. Prie šių suktinukų papildomai galima gaminti padažą (tai gali būti ir tradicinis baltasis padažas).Susiję receptai - 2