Gardūs mėsos suktinukai su slyvomis ir spanguolėmis

Įdaryti mėsos suktinukai - saldaus ir rūgštaus derinys. Kepusi savose sultyse kiauliena išlaiko tikrąjį aromatą, o įdaras prideda malonią skonių įvairovę..

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.75 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
4.75 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Suktinukai su slyvomis ir spanguolėmis
Namų virtuvė tarnauja kaip eksperimentų laboratorija: jeigu patiekalas pavyksta, žinią galima išplatinti už "laboratorijos" ribų! Šis laisvadienis nepraėjo be patiekalo eksperimento. Gaminsime mėsos suktinukus, įdarytus slyvomis ir spanguolėmis.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Kiaulieną supjaustome 0,5-0,75 cm storio riekutėmis, išmušame (tarsi gamintume kepsnelius);
  • 2
    Dubioje lėkštėje sumaišome marinatui skirtus produktus: majonezas, sojos padažas, bazilikas, druska, pipirai, smulkinta česnako skiltelė. Aptepame (arba tiesiog išmaišome) muštos mėsos gabalėlius ir padedame šaltai bent valandą pasimarinuoti;
  • 3
    Sutriname nepilną stiklinę spanguolių (tiesiog šakute), verdančiu vandeniu nuplikome džiovintas slyvas (taip pat nepilną stiklinę);
  • 4
    Muštos mėsos gabalėlio vieną pusę aptepame trintomis spanguolėmis, nuo krašto dedame džiovintą slyvą ir susukame į suktinuką, persmeigiame mediniu iešmeliu;
  • 5
    Taip paruoštus suktinukus dedame į kepimo rankovę ir pašauname į 180 laipsnių kaitros orkaitę kepti 50 min.
  • 6
    Šiuo atveju patiekiame su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais. Prie šių suktinukų papildomai galima gaminti padažą (tai gali būti ir tradicinis baltasis padažas).
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą