Gardūs mėsos suktinukai su slyvomis ir spanguolėmis

Įdaryti mėsos suktinukai - saldaus ir rūgštaus derinys. Kepusi savose sultyse kiauliena išlaiko tikrąjį aromatą, o įdaras prideda malonią skonių įvairovę..
4.75 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Namų virtuvė tarnauja kaip eksperimentų laboratorija: jeigu patiekalas pavyksta, žinią galima išplatinti už “laboratorijos” ribų! Šis laisvadienis nepraėjo be patiekalo eksperimento. Gaminsime mėsos suktinukus, įdarytus slyvomis ir spanguolėmis.

  1. Kiaulieną supjaustome 0,5-0,75 cm storio riekutėmis, išmušame (tarsi gamintume kepsnelius);
  2. Dubioje lėkštėje sumaišome marinatui skirtus produktus: majonezas, sojos padažas, bazilikas, druska, pipirai, smulkinta česnako skiltelė. Aptepame (arba tiesiog išmaišome) muštos mėsos gabalėlius ir padedame šaltai bent valandą pasimarinuoti;
  3. Sutriname nepilną stiklinę spanguolių (tiesiog šakute), verdančiu vandeniu nuplikome džiovintas slyvas (taip pat nepilną stiklinę);
  4. Muštos mėsos gabalėlio vieną pusę aptepame trintomis spanguolėmis, nuo krašto dedame džiovintą slyvą ir susukame į suktinuką, persmeigiame mediniu iešmeliu;
  5. Taip paruoštus suktinukus dedame į kepimo rankovę ir pašauname į 180 laipsnių kaitros orkaitę kepti 50 min.
  6. Šiuo atveju patiekiame su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais. Prie šių suktinukų papildomai galima gaminti padažą (tai gali būti ir tradicinis baltasis padažas).

Skanaus!

Ačiū Ramunei už tai, kad pasidalino receptu!

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą