Gardūs mėsos suktinukai su slyvomis ir spanguolėmis

Suktinukai su slyvomis ir spanguolėmis

Ingredientai:

Gaminimas:

Namų virtuvė tarnauja kaip eksperimentų laboratorija: jeigu patiekalas pavyksta, žinią galima išplatinti už “laboratorijos” ribų! Šis laisvadienis nepraėjo be patiekalo eksperimento. Gaminsime mėsos suktinukus, įdarytus slyvomis ir spanguolėmis.

  1. Kiaulieną supjaustome 0,5-0,75 cm storio riekutėmis, išmušame (tarsi gamintume kepsnelius);
  2. Dubioje lėkštėje sumaišome marinatui skirtus produktus: majonezas, sojos padažas, bazilikas, druska, pipirai, smulkinta česnako skiltelė. Aptepame (arba tiesiog išmaišome) muštos mėsos gabalėlius ir padedame šaltai bent valandą pasimarinuoti;
  3. Sutriname nepilną stiklinę spanguolių (tiesiog šakute), verdančiu vandeniu nuplikome džiovintas slyvas (taip pat nepilną stiklinę);
  4. Muštos mėsos gabalėlio vieną pusę aptepame trintomis spanguolėmis, nuo krašto dedame džiovintą slyvą ir susukame į suktinuką, persmeigiame mediniu iešmeliu;
  5. Taip paruoštus suktinukus dedame į kepimo rankovę ir pašauname į 180 laipsnių kaitros orkaitę kepti 50 min.
  6. Šiuo atveju patiekiame su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais. Prie šių suktinukų papildomai galima gaminti padažą (tai gali būti ir tradicinis baltasis padažas).

Skanaus!

Ačiū Ramunei už tai, kad pasidalino receptu!