Sudėtinės dalys
- Miltai, 1 v. šaukštas
- Vištienos sultinys, 1 l
- Sviestas, 1/2 v. šaukštas
- Krapai, 2 v. šaukštai
- Druska, pagal skonį
- Citrinos sultys, 1 a. šaukštelis
Gaminimas
- 1Pakepiname miltus svieste, kol pagels.
- 2
Palaipsniui atskiedžiame sultiniu, nuolat maišant, ir paviriname apie 8 min.- 3
Sudedame krapus ir dar paviriname apie 5 min.- 4
Įspaudžiame citrinos sulčių.- 5
Padažas tinka makaronų, visiems mėsos patiekalams.Susiję receptai - 2
Man irgi gavosi persuriai tai rekomenduoju tik 0.5 kubelio naudot. Ir man buvo daug guzuliuku, ir cia labai truksta pieno, kad butu skystesnis padazas, pieno pyliau plius minus palaipsniui ir pavirant kaip ir sultini. As dejau 1.5puodelio sultinio, ir puse ar siek tiek daugiau puodelio pieno, druskos cia isvis nereikia nes pats sultinys yra surus. Ir dar kad padazas gautusi skanesnis rekomenduoju pievagrybius ir svogunus pakepinti smulkiai supjaustytus 🙂
Dejau tiek kiek reikejo, gavosi per surus, neskanus kazkoks. daugiau tokio nedarysiu.
Ir vis nesuprasdavau, kaip valgykloje mokyklos išgaudavo tokį padažą… na, tik skystesnį gal.