Sudėtinės dalys:
-
Avokadas, 2 vnt.
-
Žalioji citrina, 4 v. šaukštai
-
Svogūnas, 1 v. šaukštas
-
Česnakas, 1 skiltelė
-
Grietinė, 1/2 stiklinė
-
Malti pipirai, žiupsnelis
-
Druska, žiupsnelis
Gaminimas:
Ką suteikia grietinė šiam padažui? Pradedant saldesnės rūgštelės skoniu (lyginant su žaliąja citrina), šviesesne ir skystesne tekstūra ir baigiant mažesne savikaina (avokadai kainuoja brangiau nei grietinė).
- Nuplauname ir perpjauname avokadus pusiau, išimame sėklas. Į dubenį išskobiame avokadų minkštimą;
- Pridedame šaukštą tarkuoto svogūno ir česnako, įpilame keletą šaukštų laimo (žaliosios citrinos) sulčių – viską pertriname šakute. Įmaišome grietinę, pagardiname druska ir pipirais, kruopščiai išmaišome.
Šį švelnų gvakamolės padažą patiekiame su kukurūzų traškučiais. Gero apetito!
Labai skanus padažiukas. Abejojau dėl svogūnų, nes nelabai juos mėgstu, bet surizikavau ir tikrai buvo verta. Rekomenduoju!