Ką suteikia grietinė šiam padažui? Pradedant saldesnės rūgštelės skoniu (lyginant su žaliąja citrina), šviesesne ir skystesne tekstūra ir baigiant mažesne savikaina (avokadai kainuoja brangiau nei grietinė).
Sudėtinės dalys
- Avokadas, 2 vnt.
- Žalioji citrina, 4 v. šaukštai
- Svogūnas, 1 v. šaukštas
- Česnakas, 1 skiltelė
- Grietinė, 1/2 stiklinė
- Malti pipirai, žiupsnelis
- Druska, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Nuplauname ir perpjauname avokadus pusiau, išimame sėklas. Į dubenį išskobiame avokadų minkštimą;
- 2
Pridedame šaukštą tarkuoto svogūno ir česnako, įpilame keletą šaukštų laimo (žaliosios citrinos) sulčių - viską pertriname šakute. Įmaišome grietinę, pagardiname druska ir pipirais, kruopščiai išmaišome. - 2
Susiję receptai
Labai skanus padažiukas. Abejojau dėl svogūnų, nes nelabai juos mėgstu, bet surizikavau ir tikrai buvo verta. Rekomenduoju! 🙂