Sudėtinės dalys:
-
Miltai, 2 v. šaukštai
-
Sviestas, 2 v. šaukštai
-
Pienas, 1 stiklinė
-
Čedaro sūris, 220 g
-
Karis, 1/2 a. šaukštelis
-
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Kukurūzų traškučiai (isp. nachos) paprastai valgomi su padažu (barbekiu, sūrio, mėsos, gvakamolės (guakamolės), aitriųjų paptrikų ir kt.). Šį kartą gaminame šiltą sūrio padažą.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir leidžiame jiems išputoti. Po truputį supilame pieną, leidžiame padažui užvirti ir sumažiname kaitrą iki minimalios. Pagardiname druska ir kariu, maišome ir leidžiame padažui sutirštėti.
- Suberiame tarkuotą čedaro sūrį, leidžiame jam ištirpti ir padažas paruoštas. Mėgaujamės traškučiais su padažu kol jis šiltas (vėsdamas jis kietėja)!
2
Labai skanus padažas, rekomenduoju visiems paragauti