Garstyčių užpilas salotoms

Užpilas, pagardinsiantis tiek šviežias, tiek virtų ingredientų salotas. Niam!
3.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Kas paprasta, tas genialu! Nereikia išmanyti daug virtuvės vingrybių, kad šeima ir kiti svečiai prie Jūsų stalo salotas laikytų pagrindiniu patiekalu ir šių neliktų per pusvalandį… Noriu pasakyti, kad salotos su tam tikru užpilu tampa neįtikėtinai skanios!

Tarkime vasariškos salotos (kininis kopūstas, ilgavaisiai agurkai, pomidoras) su garstyčių užpilu bus ypatingai gardžios!

  1. Į pasirinktą nedidelį indą dedame 1 v. šaukštą garstyčių, 1 v. šaukštą acto, 1 v. šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos, smulkintą česnako skiltelę – išmaišome;
  2. Pilame 3 šaukštus aliejaus ir gerai išplakame iki vientisos masės – garstyčių užpilo. Patiekiame: sumaišome su salotomis arba patiekiame padažinėje, kad būtų galima užsipilti padažo pagal skonį.

 

Tirštas padažas – tai emulsija iš aliejaus ir acto, todėl ilgiau pastovėjęs salotų užpilas išsisluoksniuos. Jeigu maišome su salotomis, rekomenduotina, kad salotos būtų kuo sausesnės (t.y. kopūsto lapus prieš dedant į salotas nusausiname).

Skanių salotų linki Reda, kuri pasidalino šiuo receptu. Ačiū Jai!

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą