Puikus marinatas jautienai paruošti. Jautiena yra gana kietos konsistencijos, o suminkštinti raumenį padeda kai kurių vaisių sultys, turinčios reikiamų fermentų (citrinos, kiviai, ananasai, papajos ir kt.), taip pat kefyras ir vyno actas, kurio pagalba, beje pasinaudosime ir šį kartą.
Sudėtinės dalys
- Vyno actas, 100 ml
- Alyvuogių aliejus, 50 ml
- Sojos padažas, 25 ml
- Rudas cukrus, 2 v. šaukštai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Aitriosios paprikos, 1/2 a. šaukštelis
- Druska, pagal skonį
Gaminimas
- 1Pirmiausia nulupame ir sutriname česnako skileteles, sudedame į didesnį dubenį (kur dėsime ir mėsą).
- 2
Tuomet supilame ir suberiame visus likusius marinato produktus: pusę stiklinės vyno acto, alyvuogių aliejų, sojos padažą, aitriąją papriką, rudąjį cukrų ir žiupsnelį druskos. Maišome, kol ištirps cukrus.- 3
Tuomet į dubenį su marinatu sudedame jautienos mėsą, apvoliojame marinate, sandariai uždengiame ir padedame į šaldytuvą marinuotis (8-24 val.).- 4
Marinuotą jautieną ruošiame suplanuotu būdu. Šiuo atveju sumarinuotus jautienos šmotelius (viso 400 g) suvyniojau į foliją, užpyliau marinatu, sandariai užlankčiau foliją ir kepiau 200°C temperatūroje apie 80 min. Mėsa iškepė minkštai, išliko sultinga.Susiję receptai - 2
folija reaguoja su actu, nesveika. Geriau naudoti kepimo popieriu.