Sudėtinės dalys:
-
Vyno actas, 100 ml
-
Alyvuogių aliejus, 50 ml
-
Sojos padažas, 25 ml
-
Rudas cukrus, 2 v. šaukštai
-
Česnakas, 2 skiltelės
-
Aitriosios paprikos, 1/2 a. šaukštelis
-
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Puikus marinatas jautienai paruošti. Jautiena yra gana kietos konsistencijos, o suminkštinti raumenį padeda kai kurių vaisių sultys, turinčios reikiamų fermentų (citrinos, kiviai, ananasai, papajos ir kt.), taip pat kefyras ir vyno actas, kurio pagalba, beje pasinaudosime ir šį kartą.
- Pirmiausia nulupame ir sutriname česnako skileteles, sudedame į didesnį dubenį (kur dėsime ir mėsą).
- Tuomet supilame ir suberiame visus likusius marinato produktus: pusę stiklinės vyno acto, alyvuogių aliejų, sojos padažą, aitriąją papriką, rudąjį cukrų ir žiupsnelį druskos. Maišome, kol ištirps cukrus.
- Tuomet į dubenį su marinatu sudedame jautienos mėsą, apvoliojame marinate, sandariai uždengiame ir padedame į šaldytuvą marinuotis (8-24 val.).
- Marinuotą jautieną ruošiame suplanuotu būdu. Šiuo atveju sumarinuotus jautienos šmotelius (viso 400 g) suvyniojau į foliją, užpyliau marinatu, sandariai užlankčiau foliją ir kepiau 200°C temperatūroje apie 80 min. Mėsa iškepė minkštai, išliko sultinga.
Gero apetito!
folija reaguoja su actu, nesveika. Geriau naudoti kepimo popieriu.