Kokiu padažu užpilti gardžiai paruoštą vištienos krūtinėlę? Vištienos kepsnelius? Orkaitėje keptą vištą? Pabandykime pasigaminti gardų vištienos padažą su kokosų pienu.
Sudėtinės dalys
-
Kalendra, 1/2 a. šaukštelis
-
Karis, 1/2 a. šaukštelis
-
Česnakas, 3 skiltelės
-
Aliejus, 2 v. šaukštai
-
Sojos padažas, 1 v. šaukštas
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Salieras, 1 v. šaukštas
-
Raudonoji paprika, 1/2 vnt.
-
Miltai, 1 v. šaukštas
-
Citrina, 1 vnt.
-
Vištienos sultinys, 100 ml
-
Kokosų pienas, 200 ml
Gaminimas
- 1Įkaitinkite keptuvę, įpikite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūnus iki suminkštės ir pagels;
- 2
Sumažinkite kaitrą iki silpnos ugnies. Įmaišykite smulkintą papriką, česnaką, salierą. Pagardinkite druska, pipirais, kario prieskoniu. Kepinkite maišant apie 4 minutes;- 3
Mažame dubenyje įmaišykite miltus į kokosų pieną, išspauskite citrinos sultis. Visa tai maišydami supilkite į keptuvę.- 4
Įpilkite vištienos sultinio ir sojos padažo. Maišykite dar keletą minučių, kol padažas sutirštės.Susiję receptai - 2
Gavosi kazkas panasaus kai seno maisto pavalgau ir pilva susuka.