Salieras

Salieras – prieskoninė daržovė, kurios lapai ir stiebai naudojami maistui ruošti – valgomi žali, virti, kepti, troškinti (adažams, sriuboms, mėsos ir žuvų patiekalams). Salieruose gausu kalio, natrio, kalcio, fosforo, geležies ir kitų mineralinių medžiagų, vitamino E, C, karotino.

Salieras: susiję receptai
Triušienos troškinio receptas
90 min.
Gardaus triušienos troškinio receptas - itin lengva gaminti namuose!
Obuolių, saliero ir morkų salotos
20 min.
Tegyvuoja obuolių ir morkų salotos su salieru! Puikiai tiks užkandžiauti šiltomis vasaros dienomis.
Riešutų užtepėlės receptas
10 min.
Dar vienas žaliavalgiškas receptas iš Irenos Žentalytės kolekcijos - šiuokart riešutų užtepėlės!
Maistingos tuno salotos
12 min.
Tunas, tunas, tunas! Vienas iš labiausiai paplitusių salotų ingredientų ir mūsų virtuvėje. Gaminame maistingas tuno salotas su moliūgo sėklomis.
Žuvienės receptas
35 min.
Greitai paruošiamos pikantiškos žuvies sriubos receptas. Žuvienė neabejotinai nominuojama šių metų sriubų receptų oskarams!
Šalta brokolių sriuba
10 min.
Gaivaus vasariško skonio brokolių šaltsriubės receptu dalinasi mitybos konsultantė Irena Žentalytė.
Žaliavalgiški sušiai
25 min.
Kaip pasigaminti žaliavalgišką suši? Receptu dalinasi mitybos ir sveikesnės gyvensenos konsultantė Irena Žentalytė.
Agurkų ir avokadų sriuba
10 min.
Dar vienas Irenos Žentalytės parengtas gardžios sriubos receptas žaliavalgiams ir sveiko maisto šalininkams!
Troškintos midijos
50 min.
Greitai paruošiamas šviežių jūros gėrybių - midijų - patiekalas ir gardus, ir maistingas! Galbūt ne kasdieniams pietums, tačiau savaitgalio pietų meniu tikrai paįvairins...
Cukinijų makaronai su bazilikų padažu
25 min.
Cukinijų makaronus ir purų žalią padažą gaminame namuose. Sveikas ir maistingas patiekalas. Gero apetito!