Salieras

Salieras – prieskoninė daržovė, kurios lapai ir stiebai naudojami maistui ruošti – valgomi žali, virti, kepti, troškinti (adažams, sriuboms, mėsos ir žuvų patiekalams). Salieruose gausu kalio, natrio, kalcio, fosforo, geležies ir kitų mineralinių medžiagų, vitamino E, C, karotino.

Salieras: susiję receptai
Lęšių ir daržovių sriuba
45 min.
Liesa lęšių ir daržovių sriuba praturtins mėgstamiausių sriubų sąrašą! Per 45 min. pagaminsime namuose!
Kepto kiaušinio salotos
35 min.
Gaminame traškaus kepto kiaušinio salotas su ganėtinai aštriu salotų užpilu - gardi vakarienė per 35 minutes!
Vitaminų kokteilis
10 min.
Vaisių kokteilis, kurio vitaminai ir mineralinės medžiagos gerokai viršija rekomenduojamą paros normą! Smulkiname ir plakame namuose.
Krevečių ir kiaušinių salotos
15 min.
Įvairių spalvų aromatai (saliero, svogūno, sūrio) krevečių salotose - vos per 15 min. Gaminame ir ragaujame kartu!
Jautienos lazanija
75 min.
Gardi klasikinė lazanija su jautiena bei lietuviškais grybais. Ruošiame patiekalą ir pasirūpiname dubeniu gaivių salotų prie jo!
Pomidorų sriuba
60 min.
Išraiškingo skonio ir aromato trinta pomidorų sriuba su česnakais ir bazilikais! Receptas su nuotraukomis.
Kiaulienos ir daržovių troškinys
60 min.
Troškinti kiaulienos nugarinės gabalėliai su daržovėmis. Receptas su nuotrauka!
Kiaulienos kumpis
120 min.
Bandome kiaulienos kumpio, kepto orkaitėje, receptą! Patiekiame kumpį traškia plutele, nepjaustytą.
Gaspačo sriuba
30 min.
Gaspačo sriuba puikiai tiks pakeisti šiltu metu ypač pamėgtus šaltibarščius. Ispaniška sriuba turi daugybę variacijų, todėl skonis neatsibos...
Vištienos padažas
20 min.
Kokiu padažu užpilate vištienos patiekalus? Česnakiniu? Grietinės? Provanco žolelių? Pabandykime pasigaminti gardų vištienos padažą.