Dar vienas puikus prancūziškos lęšių sriubos receptas sriubų kolekcijai praturtinti!
Sudėtinės dalys
-
Morkos, 1 vnt.
-
Pomidorai (konservuoti), 500 g
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Salieras, 80 g
-
Daržovių sultinys, 1 l
-
Raudonieji lęšiai, 1 stiklinė
-
Česnakas, 3 skiltelės
-
Žuvies padažas, 1 v. šaukštas
-
Malti pipirai, žiupsnelis
-
Druska, žiupsnelis
-
Čiobreliai, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir apkepiname smulkintus svogūnus, saliero stiebą ir kubeliais pjaustytą morką. Maišant patroškiname 5 min. ir pridedame smulkintas česnako skilteles.
- 2
Puode užverdame 1 l daržovių sultinio, suberiame troškintas daržoves ir stiklinę lęšių (šiuokart naudojame raudonuosius lęšius; juose gausu baltymų ir mažai riebalų). Pamaišome.- 3
Naudosime savose sultyse konservuotus pomidorus. Supilame juos į dubenį ir šakute pertriname iki vientisos masės (mažų pomidoro gabalėlių gali likti). Arba galime susmulkinti pomidorus el.trintuvu. Pomidorų masę supilame į verdančią sriubą, paverdame 10 min. ant vidutinės kaitros.- 4
Pagardiname sriubą šaukštu žuvies padažo, čiobreliais, šviežiai maltais pipirais ir druska (pagal skonį). Verdame ant silpnos kaitros dar 15 min.Susiję receptai - 2