Lęšių ir daržovių sriuba

Liesa lęšių ir daržovių sriuba praturtins mėgstamiausių sriubų sąrašą! Per 45 min. pagaminsime namuose!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.75 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
4.75 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Lęšių ir daržovių sriuba
Dar vienas puikus prancūziškos lęšių sriubos receptas sriubų kolekcijai praturtinti!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir apkepiname smulkintus svogūnus, saliero stiebą ir kubeliais pjaustytą morką. Maišant patroškiname 5 min. ir pridedame smulkintas česnako skilteles.
  • 2
    Puode užverdame 1 l daržovių sultinio, suberiame troškintas daržoves ir stiklinę lęšių (šiuokart naudojame raudonuosius lęšius; juose gausu baltymų ir mažai riebalų). Pamaišome.
  • 3
    Naudosime savose sultyse konservuotus pomidorus. Supilame juos į dubenį ir šakute pertriname iki vientisos masės (mažų pomidoro gabalėlių gali likti). Arba galime susmulkinti pomidorus el.trintuvu. Pomidorų masę supilame į verdančią sriubą, paverdame 10 min. ant vidutinės kaitros.
  • 4
    Pagardiname sriubą šaukštu žuvies padažo, čiobreliais, šviežiai maltais pipirais ir druska (pagal skonį). Verdame ant silpnos kaitros dar 15 min.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą