Lęšių ir daržovių sriuba

Lęšių ir daržovių sriuba

Ingredientai:

Gaminimas:

Dar vienas puikus prancūziškos lęšių sriubos receptas sriubų kolekcijai praturtinti!

  1. Įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir apkepiname smulkintus svogūnus, saliero stiebą ir kubeliais pjaustytą morką. Maišant patroškiname 5 min. ir pridedame smulkintas česnako skilteles.
  2. Puode užverdame 1 l daržovių sultinio, suberiame troškintas daržoves ir stiklinę lęšių (šiuokart naudojame raudonuosius lęšius; juose gausu baltymų ir mažai riebalų). Pamaišome.
  3. Naudosime savose sultyse konservuotus pomidorus. Supilame juos į dubenį ir šakute pertriname iki vientisos masės (mažų pomidoro gabalėlių gali likti). Arba galime susmulkinti pomidorus el.trintuvu. Pomidorų masę supilame į verdančią sriubą, paverdame 10 min. ant vidutinės kaitros.
  4. Pagardiname sriubą šaukštu žuvies padažo, čiobreliais, šviežiai maltais pipirais ir druska (pagal skonį). Verdame ant silpnos kaitros dar 15 min.

Skanaus!

P.S. valgyti galima su itališka duonele Ciabatta.

Recepto nuotraukos:

Apkepame daržoves: svogūną, morką, salierą

 

Sutriname prieskonius lęšių sriubai