Itališka duonelė – ciabatta

Galime ciabatt'ą pirkti iš maisto prekių parduotuvės, galime ir pasigaminti. Užtruksite tik 40 min. ir turėsite baltos duonelės visam vakarėliui!
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Visų pirma pašildome vandenį, jame ištirpiname cukrų ir mieles (1 pakelis sausų mielių), paliekame šiek tiek pastovėti.
  2. Miltus sumaišome su druska ir savo mėgstamais prieskoniais, užpilame mielėmis, įmaišome 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišome/minkome.
  3. Ant miltais pabarstyto pagrindo perminkome tešlą ir pašauname į pašildytą orkaitę, kad 12-15 min. tešla pakiltų.
  4. Išimame tešlą iš orkaitės ir dar kartą perminkome ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuojame duonelę ir patepame viršų vandeniu.
  5. Pašauname į iki 250-270 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 12-15 min.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą