Sudėtinės dalys:
-
Aviečių uogienė, 1 stiklinė
-
Sviestas, 1/2 stiklinės
-
Cukrus, 2/3 stiklinės
-
Kiaušinis, 3 vnt.
-
Miltai, 1 stiklinė
-
Grietinė, 1 v. šaukštas
-
Kokoso drožlės, 1/2 stiklinės
-
Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
-
Vanilinis cukrus, žiupsnelis
Gaminimas:
Tirpstantys burnoje aviečių pyrago gabalėliai abejingų nepalieka. O juk pagaminti taip paprasta!
- Pyragą sudarys trys sluoksniai, tad pradedame nuo pirmojo. Dubenyje pusę stiklinės minkšto kambario temperatūros sviesto išsukame su dviem trečdaliais stiklinės cukraus. Pridedame plaktą kiaušinį (1 vnt.) ir šaukštą grietinės, viską gerai išmaišome;
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame į dubenį, išmaišome iki vientisos masės;
- Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome tešlą ant dugno. Užpilame ir paskirstome stiklinę aviečių uogienės (antras pyrago sluoksnis);
- Gaminame paskutinį pyrago sluoksnį. Išplakame du kiaušinius, įmaišome šaukštą cukraus, žiupsnelį vanilinio cukraus, suberiame pusę stiklinės (gali būti ir šiek tiek daugiau) kokoso drožlių. Tolygiai išmaišome ir paskirstome ant aviečių uogienės sluoksnio, viršų pabarstome kokoso drožlėmis;
- Pašauname kepimo formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 min.
durniau nesugalvosi-dėti sviestą į stiklinę ir vėl į kitą indą…
na supratau,bet turbut butu geriau rasyti gamais sviesta
Galima ir išlydyti, paprasčiausiai kambario temperatūros sviestą tiesiog šaukštu dedame stiklinėn iki pusės jos tūrio
tai cia lydytas sviestas?
Minkštą sviestą galima
Kiek gramu sviesto? kaip imanoma ismatuoti sviesta stiklinemis…