Aviečių ir kokoso pyrago gabalėliai

Aviečių ir kokosų pyrago receptas

Ingredientai:

Gaminimas:

Tirpstantys burnoje aviečių pyrago gabalėliai abejingų nepalieka. O juk pagaminti taip paprasta!

  1. Pyragą sudarys trys sluoksniai, tad pradedame nuo pirmojo. Dubenyje pusę stiklinės minkšto kambario temperatūros sviesto išsukame su dviem trečdaliais stiklinės cukraus. Pridedame plaktą kiaušinį (1 vnt.) ir šaukštą grietinės, viską gerai išmaišome;
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame į dubenį, išmaišome iki vientisos masės;
  3. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome tešlą ant dugno. Užpilame ir paskirstome stiklinę aviečių uogienės (antras pyrago sluoksnis);
  4. Gaminame paskutinį pyrago sluoksnį. Išplakame du kiaušinius, įmaišome šaukštą cukraus, žiupsnelį vanilinio cukraus, suberiame pusę stiklinės (gali būti ir šiek tiek daugiau) kokoso drožlių. Tolygiai išmaišome ir paskirstome ant aviečių uogienės sluoksnio, viršų pabarstome kokoso drožlėmis;
  5. Pašauname kepimo formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 min.

 

Aviečių ir kokosų pyragas (trys sluoksniai)