Sudėtinės dalys:
-
Miltai, 500 g
-
Sviestas, 200 g
-
Aliejus, 50 g
-
Grietinė, 150 g
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Mielės, 10 g
-
Cukrus, 300 g
-
Druska, 1 a. šaukštelis
-
Aguonos, 350 g
-
Razinos, 50 g
-
Vanduo, 70 ml
-
Obuolys, 2 vnt.
Gaminimas:
- Išmaišome minkštą sviestą su aliejumi, grietine, dviejų kiaušinių tryniais, 150g cukraus ir druskos šaukšteliu;
- Įmaišome šaukšte šilto vandens ištirpintas sausas mieles (apie 10g), miltus, gerai išminkome visą pyrago tešlą;
- Tešlą iškočiojame į du 5 mm storio tešlos lakštus, kuriuos subadome šakute;
- Toliau kuriame pyrago įdarą: sumaišome maltas aguonas su 150g cukraus, razinomis ir tarkuotais obuoliais. Galite įpilti šlakelį vandens, kad įdaras būtų drėgnesnis;
- Ant iškočiotų pyrago tešlos lakštų paskirstome įdarą ir susukame į suktinius. Gražiai padailiname, patepame viršų išplaktu kiaušinio baltymu ir pabarstome aguonomis.
- Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40min, kol šventinis suktinis įgaus rusvą spalvą;
- Atvėsusius suktinius supjaustome griežinėliais ir tiekiame į stalą.
Skanaus!
miltai dedami nr 2.Skaitykit
O tai prie ko cia tie obuoliai? ;D
Man gavosi trapi tesla, tokia sausainine… Tikrai skanu, bet sudetingai susipjausto. Tikejausi mielines teslos…
nesupratau o kada miltai dedami?