Šventinis aguonų pyragas – suktinis

Wow - šventinis aguonų pyragas - suktinis pritiks ant kiekvieno stalo per didžiąsias šventes. Anūkų patobulintas močiutės pyrago receptas!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 10
Loading...
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 10
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Šventinis aguonų pyragas

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Išmaišome minkštą sviestą su aliejumi, grietine, dviejų kiaušinių tryniais, 150g cukraus ir druskos šaukšteliu;
  • 2
    Įmaišome šaukšte šilto vandens ištirpintas sausas mieles (apie 10g), miltus, gerai išminkome visą pyrago tešlą;
  • 3
    Tešlą iškočiojame į du 5 mm storio tešlos lakštus, kuriuos subadome šakute;
  • 4
    Toliau kuriame pyrago įdarą: sumaišome maltas aguonas su 150g cukraus, razinomis ir tarkuotais obuoliais. Galite įpilti šlakelį vandens, kad įdaras būtų drėgnesnis;
  • 5
    Ant iškočiotų pyrago tešlos lakštų paskirstome įdarą ir susukame į suktinius. Gražiai padailiname, patepame viršų išplaktu kiaušinio baltymu ir pabarstome aguonomis.
  • 6
    Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40min, kol šventinis suktinis įgaus rusvą spalvą;
  • 7
    Atvėsusius suktinius supjaustome griežinėliais ir tiekiame į stalą.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Tavo vardas | 3-3-2015 15:03

miltai dedami nr 2.Skaitykit

Gabriele | 5-17-2014 16:05

O tai prie ko cia tie obuoliai? ;D

Tavo vardas | 11-1-2013 15:11

Man gavosi trapi tesla, tokia sausainine… Tikrai skanu, bet sudetingai susipjausto. Tikejausi mielines teslos…

rasa | 12-4-2012 09:12

nesupratau o kada miltai dedami?

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą