Šventinis aguonų pyragas – suktinis

Šventinis aguonų pyragas

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Išmaišome minkštą sviestą su aliejumi, grietine, dviejų kiaušinių tryniais, 150g cukraus ir druskos šaukšteliu;
  2. Įmaišome šaukšte šilto vandens ištirpintas sausas mieles (apie 10g), miltus, gerai išminkome visą pyrago tešlą;
  3. Tešlą iškočiojame į du 5 mm storio tešlos lakštus, kuriuos subadome šakute;
  4. Toliau kuriame pyrago įdarą: sumaišome maltas aguonas su 150g cukraus, razinomis ir tarkuotais obuoliais. Galite įpilti šlakelį vandens, kad įdaras būtų drėgnesnis;
  5. Ant iškočiotų pyrago tešlos lakštų paskirstome įdarą ir susukame į suktinius. Gražiai padailiname, patepame viršų išplaktu kiaušinio baltymu ir pabarstome aguonomis.
  6. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40min, kol šventinis suktinis įgaus rusvą spalvą;
  7. Atvėsusius suktinius supjaustome griežinėliais ir tiekiame į stalą.

Skanaus!