Trapūs sausainiai su šokoladine pusele!
Sudėtinės dalys
- Cukraus pudra, 1/2 stiklinės
- Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
- Miltai, 2 stiklinės
- Druska, žiupsnelis
- Sviestas, 225 g
- Šokoladas (tamsusis), 180 g
Gaminimas
- 1Dubenyje išmaišykite kambario temperatūros sviestą (nesūdytą). Pridėkite cukraus pudrą ir išsukite plaktuvu vidutiniu greičiu (kad nesusidarytų oro kišenėlės);
- 2
Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi (o geriau su vanilės esencija) ir suberkite į dubenį su sviestu. Išsukite masę plaktuvu taip pat vidutiniu greičiu;- 3
Suformuokite iš tešlos rutulį, tuomet suplokite į blyną (kad greičiau atšaltų), apvyniokite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą keletui valandų;- 4
Po poros valandų išimkite tešlą iš šaldytuvo ir pasibarstę ant stalo miltų, kočiokite tešlą. Nuolat pasukinėkite blyną ir pabarstykite po juo šiek tiek miltų. Iškočiokite 0,5cm storio lakštą;- 5
Kepimo formele išspauskite sausainius, šepetėliu nuvalykite nuo jų miltus ir vieną po kito dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi;- 6
Pašaukite sausainius į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10min, kol sausainių kraštai gražiai pagels;- 7
Išimkite sausainius ir palikite skardoje, kad atvėstų;- 8
2/3 smulkiai suskaldyto šokolado sudėkite į dubenį. Dubenį padėkite ant verdančio vandens puodo, kad šokoladas po truputį ištirptų. Ištirpus šokoladui, po truputį maišant suberkite likusį šokoladą ir maišykite kol šis ištirps;- 9
Sausainius mirkykite į šokoladą ir dėkite atgal į skardą. Skardą su sausainiais įdėkite atgal į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų;- 10
Po keleto valandų turite dubenį trapių sausainių su šokoladu! Išeis apie 20 sausainių.Susiję receptai - 2
labai skanu