Trapių sausainių receptas (su šokoladu)

Nėra paprastesnės tešlos kaip sviestinių trapių sausainėlių. Pamirkykite juos į šokoladą ir niekas neatskirs ar gaminti namuose, ar pirkti konditerijos kepyklėlėje.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...
4.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Trapių sausainių receptas
Trapūs sausainiai su šokoladine pusele!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Dubenyje išmaišykite kambario temperatūros sviestą (nesūdytą). Pridėkite cukraus pudrą ir išsukite plaktuvu vidutiniu greičiu (kad nesusidarytų oro kišenėlės);
  • 2
    Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi (o geriau su vanilės esencija) ir suberkite į dubenį su sviestu. Išsukite masę plaktuvu taip pat vidutiniu greičiu;
  • 3
    Suformuokite iš tešlos rutulį, tuomet suplokite į blyną (kad greičiau atšaltų), apvyniokite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą keletui valandų;
  • 4
    Po poros valandų išimkite tešlą iš šaldytuvo ir pasibarstę ant stalo miltų, kočiokite tešlą. Nuolat pasukinėkite blyną ir pabarstykite po juo šiek tiek miltų. Iškočiokite 0,5cm storio lakštą;
  • 5
    Kepimo formele išspauskite sausainius, šepetėliu nuvalykite nuo jų miltus ir vieną po kito dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi;
  • 6
    Pašaukite sausainius į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10min, kol sausainių kraštai gražiai pagels;
  • 7
    Išimkite sausainius ir palikite skardoje, kad atvėstų;
  • 8
    2/3  smulkiai suskaldyto šokolado sudėkite į dubenį. Dubenį padėkite ant verdančio vandens puodo, kad šokoladas po truputį ištirptų. Ištirpus šokoladui, po truputį maišant suberkite likusį šokoladą ir maišykite kol šis ištirps;
  • 9
    Sausainius mirkykite į šokoladą ir dėkite atgal į skardą. Skardą su sausainiais įdėkite atgal į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų;
  • 10
    Po keleto valandų turite dubenį trapių sausainių su šokoladu! Išeis apie 20 sausainių.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Tavo vardas | 4-19-2012 05:04

labai skanu

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą