Trapių sausainių receptas (su šokoladu)

Trapių sausainių receptas

Ingredientai:

Gaminimas:

Trapūs sausainiai su šokoladine pusele!

  1. Dubenyje išmaišykite kambario temperatūros sviestą (nesūdytą). Pridėkite cukraus pudrą ir išsukite plaktuvu vidutiniu greičiu (kad nesusidarytų oro kišenėlės);
  2. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi (o geriau su vanilės esencija) ir suberkite į dubenį su sviestu. Išsukite masę plaktuvu taip pat vidutiniu greičiu;
  3. Suformuokite iš tešlos rutulį, tuomet suplokite į blyną (kad greičiau atšaltų), apvyniokite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą keletui valandų;
  4. Po poros valandų išimkite tešlą iš šaldytuvo ir pasibarstę ant stalo miltų, kočiokite tešlą. Nuolat pasukinėkite blyną ir pabarstykite po juo šiek tiek miltų. Iškočiokite 0,5cm storio lakštą;
  5. Kepimo formele išspauskite sausainius, šepetėliu nuvalykite nuo jų miltus ir vieną po kito dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi;
  6. Pašaukite sausainius į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10min, kol sausainių kraštai gražiai pagels;
  7. Išimkite sausainius ir palikite skardoje, kad atvėstų;
  8. 2/3  smulkiai suskaldyto šokolado sudėkite į dubenį. Dubenį padėkite ant verdančio vandens puodo, kad šokoladas po truputį ištirptų. Ištirpus šokoladui, po truputį maišant suberkite likusį šokoladą ir maišykite kol šis ištirps;
  9. Sausainius mirkykite į šokoladą ir dėkite atgal į skardą. Skardą su sausainiais įdėkite atgal į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų;
  10. Po keleto valandų turite dubenį trapių sausainių su šokoladu! Išeis apie 20 sausainių.
Trapūs sausainiai baigti! P.S. kitų sausainių bei kepinių receptai čia