Išsukite kambario temperatūros sviestą (150g) su cukraus pudra, įsijokite kvietinis miltus ir ryžių miltus (galima naudoti kukurūzų miltus). Suminkykite tešlą į kamuolį ir atšaldykite šaldytuve (15 min);
2
Išardomą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Plonai iškočiokite atšaldytą tešlą ir išklokite skardos dugną bei šonus. Pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite paplotį apie 30 min (iki gražiai pagels). Išimkite skardą iš orkaitės ir atvėsinkite;
3
Paruoškite sūrio masę. Dubenyje varškę sumaišykite su 100g sviesto ir permalkite mėsmale. Grūstuvėje sugrūskite šafrano prieskonį (pakaks 1g) ir sumaišykite su sutirštintu pienu. Varškės ir sutirštinto pieno mases sumaišykite;
4
Nuolat maišant varškės masę, sudėkite kiaušinio trynius. Baltymus suplakite iki tirštų putų ir taip pat įmaišykite į sūrio masę. Sudėkite sūrio masę į skardą su papločiu ir pašaukite į orkaitę (galite apdengti viršų kepimo popieriumi, kad smarkiai neapskrustų). Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 20 min. ir sumažinus kaitrą iki 160 laipsnių – dar 30 min;
5
Išjunkite kaitrą ir orkaitėje atvėsinkite pyragą (po truputį praverdami orkaitės dureles). Išardykite kepimo skardą ir padėkite pyragą į šaldytuvą atvėsinti. Prieš patiekiant, pabarstykite viršų miltiniu cukrumi;
Ačiū už receptą!