Šafrano varškės pyragas

Šventinis kepinys Jūsų šeimai. Labai gardus saldus, išskirtinio skonio ir aromato varškės pyragas.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.45 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 11
Loading...
4.45 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 11
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Šafrano varškės pyragas
Šafrano varškės pyragas gali papuošti šv. Kalėdų arba šv. Velykų stalą.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Išsukite kambario temperatūros sviestą (150g) su cukraus pudra, įsijokite kvietinis miltus ir ryžių miltus (galima naudoti kukurūzų miltus). Suminkykite tešlą į kamuolį ir atšaldykite šaldytuve (15 min);
  • 2
    Išardomą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Plonai iškočiokite atšaldytą tešlą ir išklokite skardos dugną bei šonus. Pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite paplotį apie 30 min (iki gražiai pagels). Išimkite skardą iš orkaitės ir atvėsinkite;
  • 3
    Paruoškite sūrio masę. Dubenyje varškę sumaišykite su 100g sviesto ir permalkite mėsmale. Grūstuvėje sugrūskite šafrano prieskonį (pakaks 1g) ir sumaišykite su sutirštintu pienu. Varškės ir sutirštinto pieno mases sumaišykite;
  • 4
    Nuolat maišant varškės masę, sudėkite kiaušinio trynius. Baltymus suplakite iki tirštų putų ir taip pat įmaišykite į sūrio masę. Sudėkite sūrio masę į skardą su papločiu ir pašaukite į orkaitę (galite apdengti viršų kepimo popieriumi, kad smarkiai neapskrustų). Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 20 min. ir sumažinus kaitrą iki 160 laipsnių – dar 30 min;
  • 5
    Išjunkite kaitrą ir orkaitėje atvėsinkite pyragą (po truputį praverdami orkaitės dureles). Išardykite kepimo skardą ir padėkite pyragą į šaldytuvą atvėsinti. Prieš patiekiant, pabarstykite viršų miltiniu cukrumi;
Susiję receptai
Atsiliepimai
Donatas | 11-13-2021 12:11

Ačiū už receptą!

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą