Vaflių receptas

Traškūs vafliai su šokoladinėmis viršūnėlėmis. Tokius kepdavo močiutės, mamos, o dabar ir mes.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading ... Loading ...
60 min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Pamenu, retkarčiais močiutė išsitraukdavo sieninėje spintoje giliai paslėptą traškių vaflių keptuvę ir iškepdavo mums, anūkams, gardžių vaflių. Šių skanėstų nelikdavo per vieną vakarą.. Vėliau, išmokyti paruošti tešlą ir kepti vaflius patys, imdavomės šio darbo su malonumu: vienas maišydavo tešlą, kitas kepdavo, o trečiam reikėdavo susukti tik ką iškeptus vaflius į ritinėlį.

 

Dubenyje (šiuo atveju metaliniame) supjaustome sviestą gabalėliais ir padedame ant puodo su karštu vandeniu, kad sviestas išsilydytų. Kai sviestas išsilydys, padėkime atokiau, kad atvėstų.

 

Sviestą išsukime su stikline cukraus, pagardinkime žiupsneliu cinamono ir vanilinio cukraus.

 

Ištirpinkime sviestą

Įmuškime 5 kiaušinius, gerai išmaišykime iki vientisos masės.

 

Įmuškime kiaušinius

Į miltus įmaišykime šaukštelį kepimo miltelių, viską suberkime į tešlą, kruopščiai išmaišykime iki vientisos masės.

 

Įmaišykime miltus

Vaflinę negausiai patepkime sviestu, įkaitinkime iki reikiamos temperatūros. Į vaflinės vidurį įdėkime 1/3 nedidelio samčio tešlos, uždarykime vaflinę (jeigu per kraštus nebėga, vadinasi, kiekis teisingas; jeigu bėga – kitą kartą tešlos pilkime mažiau).

 

Kepkime vaflį

 

Kepkime vaflį, kol jis apskrus, tuomet atsargiai peiliu nuimkime ir dėkime į lėkštę. Kol šiltas, susukime į ritinėlį. Kartojame procedūrą su kitais vafliais.

 

Dubenyje sutarkuojame šokolado. Dubenį pamerkiame į karštą vandenį, kad šokoladas išsilydytų. Susuktų vaflių kraštelius patalpiname į šokoladą ir dedame atgal lėkštėn.

 

Vaflių galiukai

 

Skaniausi traškūs vafliai prie arbatos!

 

Vaflių receptas: šokoladinės vaflių viršūnėlės

 

P.S. iš tiek tešlos turėtų išeiti apie 25-30 traškių vaflių.

Susiję receptai
Atsiliepimai
Juste | 12-23-2013 14:12

Skanumelis :)

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą