Sudėtinės dalys:
-
Sviestas, 200 g
-
Cukrus, 1 stiklinė
-
Miltai, 1 stiklinė
-
Kiaušinis, 6 vnt.
-
Vanilinis cukrus, žiupsnelis
-
Kepimo milteliai, žiupsnelis
-
Druska, žiupsnelis
-
Šokoladas (tamsusis), 50 g
Gaminimas:
Pamenu, retkarčiais močiutė išsitraukdavo sieninėje spintoje giliai paslėptą traškių vaflių keptuvę ir iškepdavo mums, anūkams, gardžių vaflių. Šių skanėstų nelikdavo per vieną vakarą.. Vėliau, išmokyti paruošti tešlą ir kepti vaflius patys, imdavomės šio darbo su malonumu: vienas maišydavo tešlą, kitas kepdavo, o trečiam reikėdavo susukti tik ką iškeptus vaflius į ritinėlį.
Dubenyje (šiuo atveju metaliniame) supjaustome sviestą gabalėliais ir padedame ant puodo su karštu vandeniu, kad sviestas išsilydytų. Kai sviestas išsilydys, padėkime atokiau, kad atvėstų.
Sviestą išsukime su stikline cukraus, pagardinkime žiupsneliu cinamono ir vanilinio cukraus.
Įmuškime 5 kiaušinius, gerai išmaišykime iki vientisos masės.
Į miltus įmaišykime šaukštelį kepimo miltelių, viską suberkime į tešlą, kruopščiai išmaišykime iki vientisos masės.
Vaflinę negausiai patepkime sviestu, įkaitinkime iki reikiamos temperatūros. Į vaflinės vidurį įdėkime 1/3 nedidelio samčio tešlos, uždarykime vaflinę (jeigu per kraštus nebėga, vadinasi, kiekis teisingas; jeigu bėga – kitą kartą tešlos pilkime mažiau).
Kepkime vaflį, kol jis apskrus, tuomet atsargiai peiliu nuimkime ir dėkime į lėkštę. Kol šiltas, susukime į ritinėlį. Kartojame procedūrą su kitais vafliais.
Dubenyje sutarkuojame šokolado. Dubenį pamerkiame į karštą vandenį, kad šokoladas išsilydytų. Susuktų vaflių kraštelius patalpiname į šokoladą ir dedame atgal lėkštėn.
Skaniausi traškūs vafliai prie arbatos!
P.S. iš tiek tešlos turėtų išeiti apie 25-30 traškių vaflių.
Na norėtusi cukraus daugiau ir man gavosi netraškus.
Skanumelis