Karštas obuolių ir kriaušių pyragas su ledais

Karštas obuolių ir kriaušių pyragas vaniliniais ledais ir šokolado pabarstu. Gaminame namuose!
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Lengvai paruošiamas, aromatingas pyragas, puikiai tinkantis valgyti su ledais. Ledų porcija keturiems asmenims, o pyrago pakaks ir 6-8 smaližiams.

  1. Sviestą ištirpdome dubenyje virš karšto vandens (turime išsitirpdyti 1 stiklinę).
  2. Gaminame pyrago pagrindą. Dideliame dubenyje sumaišome pusantros stiklinės miltų, pusę stiklinės cukraus, pusę a. šaukštelio kepimo miltelių. Pusę stiklinės sviesto sumaišome su keletu šaukštų pieno ir supilame ant sumaišytų birių ingredientų, pagardiname citrinos žievele. Pyrago tešlą šaukštu ištriname iki vientisos masės. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, tešlą paskirstome ant dugno ir 3 cm. kraštuose, susmaigstome šakute dugną (kad geriau iškeptų).
  3. Gaminame įdarą. Puode pusę stiklinės cukraus sumaišome su 1 a. šaukšteliu cinamono, įpilame šaukštą tirpdyto sviesto. Sudedame gabalėliais pjaustytus obuolius ir kriaušes (prireiks 4 vnt. nedidelių obuolių ir 2 vnt. kriaušių). Uždengiame puodą ir laikydami dangtį kratome 20 s, kol obuolių ir kriaušių skiltelės pasidengs cukruotu cinamonu. Suberiame puodo turinį į kepimo formą – pyrago vidurį, tolygiai paskirstome.
  4. Gaminame viršutinį pyrago sluoksnį. Pusę stiklinės cukraus sumaišome su stikline miltų, užpilame likusį sviestą (mažiau kaip pusė stiklinės) ir ištriname iki drėgno smėlio. Juo apibarstome pyrago viršų, paskirstome, kad patektų visur.
  5. Pyragą dedame į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepame 50-60 min. kol viršuje susidarys aukso atspalvio plutelė.
  6. Iškepus, paliekame keletą minučių pyragą vėsti orkaitėje. Tuo tarpu pasiruošiame ledus. Į kiekvieną lėkštę dedame po 125 ml ledų ir apibarstome tarkuotu “Snickers” batonėliu. Šalia įdedame karšto obuolių ir kriaušių pyrago. Skanaujame!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą