Citrinos žievelė

Citrinios žievė – citrinmedžio vaisiaus žievė. Joje gausu geltonojo dažo karotino – provitamino A, eterinių aliejų, kartumynų, vitaminų C, B, PP ir kt. Neretai naudojama kepiniams ir padažams gaminti. Tinka ruošti žuviai.

Citrinos žievelė: susiję receptai
Saldi moliūgų sriuba
30 min.
Desertinės moliūgų sriubos receptas ir mažiems, ir dideliems! Gaminame namuose.
Vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais ir slyvomis
80 min.
Gaminame vištienos vyniotinį, įdarytą saulėje džiovintais pomidorais ir slyvomis. Lengvas receptas su nuotraukomis. Pirmyn!
Obuolių ir kriaušių pyragas su ledais
75 min.
Karštas obuolių ir kriaušių pyragas vaniliniais ledais ir šokolado pabarstu. Gaminame namuose!
Makaronų apkepas
60 min.
Makaronų apkepo arba užkepėlės receptas. Makaronus pagardinsime brokoliu bei sūrio padažu. Tegul bus gardūs pietūs!
Citrininiai sausainiai
60 min.
Minkšti ir saldūs citrininiai sausainiai - ant Jūsų stalo ilgai neužsibus! Receptas su nuotrauka.
Įdaryti kiaušiniai
30 min.
Ruošiantis Velykų šventei, įdarykime keletą kiaušinių. Citrinos sultys panaikins kiaušinio kvapą, o peletrūnas suteiks naują aromatą. Tik nepamirškite kiaušinių išvirti kietai!
Varškės pyragas
210 min.
Šalto varškės pyrago receptas. Puikiai tiks, jeigu šalia turėsite konservuotų persikų!
Moliugu pyrago receptas
60 min.
Turite namuose moliūgą? Kodėl neišsikepus moliūgo pyrago? Itin paprastas receptas, kuriam migdolai ir moliūgas suteiks nepamirštamą skonį.
Pyragas su citrinų žievele
60 min.
Labai paprastas ir skanus pyragas, ypač tinkantis Kalėdiniam stalui! Tereikia sumaniai išnaudoti citrinos žievelę ir citrinos sultis.