Sudėtinės dalys:
-
Vištiena, 650 g
-
Džiovintos slyvos, 150 g
-
Fermentinis sūris, 60 g
-
Saulėje džiovinti pomidorai, 60 g
-
Žuvies padažas, 1 v. šaukštas
-
Sezamo sėklos, 1 a. šaukštelis
-
Čiobreliai, žiupsnelis
-
Druska, žiupsnelis
-
Citrinos žievelė, žiupsnelis
-
Malti pipirai, žiupsnelis
-
Krapai, 1 a. šaukštelis
Gaminimas:
Ilgėjant dienai ir įsibėgėjant pavasariui, ieškome mažiau kaloringo maisto. Gražiausios pavasario šventės, šv. Velykų, stalas paprastai numarginamas įvairių spalvų patiekalais, tarp kurių nuo seno ir mėsos vyniotiniai, kurie taipogi gali būti liesi (jeigu neįdaryti šonine, žinoma). Šiandieną gaminsime vieną iš saldžiųjų vyniotinių – slyvomis bei džiovintais pomidorais įdarytą vištienos krūtinėlę.
Vištienos krūtinėlės dalis atskiriame vieną nuo kitos, nuplauname šaltu vandeniu. Padedame į tarpą tarp sviestinio popieriaus ir kočėlu išmušame krūtinėlę iki reikiamo storio (1 cm).
Ruošiame vyniotinio įdarą. Į elektrinio smulkintuvo indą dedame visus likusius ingredientus: saulėje džiovintus pomidorus, sūrį, slyvas, šlakelį žuvies padažo, žiupsnelį čiobrelio ir druskos, maltų pipirų, krapus, sezamo sėklas, citrinos žievelės. Susumulkiname iki vientisos masės.
Vištienos krūtinėles aptepame įdaru (žr. nuotrauka Nr. 2), dailiai suvyniojame ir aplekiame kepimo folija (žr. nuotrauka Nr. 3). Dedame į iki 150°C įkaitintą orkaitę ir kepame 60 minučių. Vyniotiniai paruošti! (valgome šiltus su garnyru arba atvėsusius).
P. S. Nors kai kurios šeimininkės likusios vyniotinius virti, kepti vyniotiniai kur kas skanesni, kadangi kepimas, kaip gaminimo būdas, padeda išryškinti mėsos bei įdaro skonines savybes.