Sudėtinės dalys:
-
Morkos, 2 vnt.
-
Bulvės, 2 vnt.
-
Jautienos faršas, 750 g
-
Kiaulienos šoninė, 100 g
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Miltai, 1 v. šaukštas
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
-
Aliejus, pagal skonį
Gaminimas:
- Smulkiai supjaustome (arba sutarkuojame) morkas ir svogūną – apkepiname įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Nusunkiame riebalų perteklių;
- Atskirai keptuvėje apkepiname kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę;
- Sutarkuojame dvi vidutinio dydžio bulves, nusunkiame. Sudedame jas į dubenį su jautienos faršu, taip pat pridedame apkepintas daržoves, kiaulienos šoninę, įkulame keletą kiaušinių, 1 v. šaukštą miltų, pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais. Viską stropiai išminkome.
- Mase padalijame į keletą lygių pailgų dalių, dedame į aliejumi išteptą kepimo formą ir kepame iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje 60 min. Atvėsusį zuikį supjaustome riekutėmis.
Skanaus!
Ačiū, gavosi skaniai