Netikro zuikio receptas

Zuikis - ypač populiarus ant šv. Velykų stalo kaip šaltas mėsos užkandis.
3.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 8
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Smulkiai supjaustome (arba sutarkuojame) morkas ir svogūną – apkepiname įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Nusunkiame riebalų perteklių;
  2. Atskirai keptuvėje apkepiname kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę;
  3. Sutarkuojame dvi vidutinio dydžio bulves, nusunkiame. Sudedame jas į dubenį su jautienos faršu, taip pat pridedame apkepintas daržoves, kiaulienos šoninę, įkulame keletą kiaušinių, 1 v. šaukštą miltų, pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais. Viską stropiai išminkome.
  4. Mase padalijame į keletą lygių pailgų dalių, dedame į aliejumi išteptą kepimo formą ir kepame iki 230 °C  įkaitintoje orkaitėje 60 min. Atvėsusį zuikį supjaustome riekutėmis.

Skanaus!

Susiję receptai
Atsiliepimai
Išbandžiusi | 4-9-2017 02:04

Ačiū, gavosi skaniai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą