Netikro zuikio receptas

Zuikis - ypač populiarus ant šv. Velykų stalo kaip šaltas mėsos užkandis.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 10
Loading...
3.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 10
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Zuikio receptas

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Smulkiai supjaustome (arba sutarkuojame) morkas ir svogūną - apkepiname įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Nusunkiame riebalų perteklių;
  • 2
    Atskirai keptuvėje apkepiname kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę;
  • 3
    Sutarkuojame dvi vidutinio dydžio bulves, nusunkiame. Sudedame jas į dubenį su jautienos faršu, taip pat pridedame apkepintas daržoves, kiaulienos šoninę, įkulame keletą kiaušinių, 1 v. šaukštą miltų, pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais. Viską stropiai išminkome.
  • 4
    Mase padalijame į keletą lygių pailgų dalių, dedame į aliejumi išteptą kepimo formą ir kepame iki 230 °C  įkaitintoje orkaitėje 60 min. Atvėsusį zuikį supjaustome riekutėmis.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Išbandžiusi | 4-9-2017 02:04

Ačiū, gavosi skaniai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą