Sudėtinės dalys:
-
Kiaušinis, 1 vnt.
-
Cukrus, 2 v. šaukštai
-
Varškė, 180 g
-
Miltai, 1/2 stiklinė
-
Krakmolas, 1 a. šaukštelis
-
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
- Kiaušinį išsukame su dviem šaukštais cukraus, įmaišome varškę (1 pak.), kruopščiai ištriname.
- Pridedame šiek tiek miltų, šaukštelį krakmolo. Pamaišome ir pridedame tiek miltų (iš viso pusė stiklinės), kad tešla neliptų prie rankų.
- Suformuojame pailgą 1 cm skersmens cilindrą ir supjaustome jį į 1 cm ilgio gabalėlius. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį, verdame kol iškils (plus dar 3 min., iš viso apie 12 min.).
- Valgome su grietine arba su sviesto ir grietinės padažu (40 g sviesto ištirpiname keptuvėje, pridedame 200 g grietinės ir žiupsnelį druskos, pakaitiname iki virimo – tuomet užpilame varškėčius.
Skanaus!
P.S. varškėčių užteks sotiems dviejų suaugusių pusryčiams!