Varškėčių receptas

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Kiaušinį išsukame su dviem šaukštais cukraus, įmaišome varškę (1 pak.), kruopščiai ištriname.
  2. Pridedame šiek tiek miltų, šaukštelį krakmolo. Pamaišome ir pridedame tiek miltų (iš viso pusė stiklinės), kad tešla neliptų prie rankų.
  3. Suformuojame pailgą 1 cm skersmens cilindrą ir supjaustome jį į 1 cm ilgio gabalėlius. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį, verdame kol iškils (plus dar 3 min., iš viso apie 12 min.).
  4. Valgome su grietine arba su sviesto ir grietinės padažu (40 g sviesto ištirpiname keptuvėje, pridedame 200 g grietinės ir žiupsnelį druskos, pakaitiname iki virimo – tuomet užpilame varškėčius.

Skanaus!

P.S. varškėčių užteks sotiems dviejų suaugusių pusryčiams!