Šiandieną gaminame patiekalą sotiems pietums - kiaulienos suktinukus su ypatingu įdaru.
Sudėtinės dalys
- Kiauliena, 800 g
- Majonezas, 2 v. šaukštai
- Saulėje džiovinti pomidorai, 300 g
- Svogūnas, 1 vnt.
- Petražolės, 50 g
- Krapai, pagal skonį
- Spanguolės, 50 g
- Česnakas, 4 skiltelės
- Čili pipiras, 1/4 vnt.
- Čiobreliai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Dėmesio, receptui reikės kiaulienos nugarinės be kaulo. Supjaustome mėsą 0,5-0,8 cm griežinėliais, išmušame mėsos plaktuku iki plonų kepsnelių. Kiekvieno jų vieną pusę labai plonai patepame majonezu ir padedame trumpam į šalį.
- 2
Ruošiame įdarą suktinukams. Elektriniu smulkintuvu arba peiliu susmulkiname: česnako skilteles, nekupiną saują spanguolių, 1/4 mažo čili pipiro, petražoles, krapus, čiobrelio lapelius (prieskoninis augalas ypač tinka mėsos patiekalams). Pagardiname apelsino žievele. Pridedame peiliu smulkintą svogūną ir saulėje džiovintus pomidorus. Įdarą gerai išmaišome.- 3
Mėsos muštinį (kepsnelį) aptepame įdaru, susukame į suktinuką, apvyniojame aliuminio folija ir persmeigiame mediniu smeigtuku. Dedame į iki 190 įkaitintą orkaitę ir kepame 50-60 min. Norint, kad suktinukas apskrustų, 15 min. prieš baigiant kepti, atvyniojame foliją nuo suktinuko viršaus.- 4
Valgome su bulvių koše ir baltuoju padažu, marinuotomis daržovėmis (paprikomis, agurkėliais).Susiję receptai - 2
patiko