Vovertaitės grietinės padaže

Kiekvieną rudenį ant mūsų stalo - mažiausiai kirmijantis lietuviškas grybas - voveraitės. Ruošiame tradiciniame grietinės padaže...
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Šviežias voveraites (dviems suaugusiems pavalgyti naudosime apie 400 g voveraičių) nuplauname po tekančiu vandeniu ir beriame į verdantį vandenį virti ant silpnos ugnies apie 30 min. Tuomet jas nukošiame.
  2. Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus, pakepiname smulkintus svogūnus, kol jie suminkštės, suberiame virtas voveraites. Tuomet į keptuvę dedame 80 g sviesto, jam ištirpus ir 150 g grietinės. Troškiname 5 min. pridedame šviežių smulkintų petražolių ir krapų, pagardiname maltais pipirais ir žiupsneliu druskos.
  3. Valgome su šviežiomis orkaitėje keptomis bulvėmis ir morkomis. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą