Grybai

Grybai – vieni seniausių žmogaus valgomų produktų. Grybų vertė priklauso nuo jų cheminės sudėties ir atitinkamų elementų (augimvietė, vietovės klimatas, metų laikas) santykio. Grybai turi daug vandens (84-95 %) ir nemažai blogai ar visai neįsisavinamų medžiagų – apie 4-6 % (pavyzdžiui, chitino). Mineralinių medžiagų kiekiu grybai nenusileidžia vaisiams ir daržovėms, o fosforo, kalcio, kalio kiekiu jie prilygsta žuvies mėsai. Grybuose yra geležies, mangano, kobalto, švino bei aminorūgščių.

Grybai: susiję receptai
Rusiškų barščių receptas
120 min.
Sodraus skonio, soti šviežių burokėlių sriuba su mėsa. Receptas su nuotraukomis.
Voveraitės grietinės padaže
30 min.
Kiekvieną rudenį ant mūsų stalo - mažiausiai kirmijantis lietuviškas grybas - voveraitės. Ruošiame tradiciniame grietinės padaže...
Cukinijos apkepas
70 min.
Greitai paruošiamas cukinijos apkepas su grybais ir šonine puikiai tiks vakarienei. Receptas su nuotrauka.
Makaronai su špinatais ir Feta
30 min.
Makaronų receptas - vakarienei, pietums ar vėlyviems savaitgalio pusryčiams. Skanaus!
Jautienos lazanija
75 min.
Gardi klasikinė lazanija su jautiena bei lietuviškais grybais. Ruošiame patiekalą ir pasirūpiname dubeniu gaivių salotų prie jo!
Brokolių sriuba
45 min.
Šiandien virsime brokolių sriubą. Pagardinsime šviežiomis voveraitėmis ir grietine.
Daržovių ir grybų troškinys su bulvėmis
60 min.
Greitas, studentiškai originalus ir sveikas su lupenomis virtų bulvių receptas.