Žiemai įpusėjus rūsyje pūpso paskutinė cukinija. Taip ir bado akis, taip ir erzina panaudoti Užgavėnių blyneliams, troškiniui arba apkepui. O ar patiekalai iš cukinijos yra populiarūs Jūsų namuose?
Šį kartą gaminsime puikiai vakarienei tinkantį cukinijos apkepą (plokštainį), pagardinsime žalumynais, karštai rūkytos šoninės gabalėliais ir grybais... Bet apie viską iš pradžių.
Sudėtinės dalys
- Cukinija, 600 g
- Kiaušinis, 3 vnt.
- Pienas, 100 ml
- Druska, pagal skonį
- Malti pipirai, pagal skonį
- Miltai, 4 v. šaukštai
- Fermentinis sūris, 150 g
- Kiaulienos šoninė, 100 g
- Grybai, 100 g
- Svogūnas, 1 vnt.
- Špinatai, pagal skonį
- Krapai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Keptuvėje apkepame svogūną ir grybus - visa tai paliekame atvėsti.
- 2
Cukiniją nulupame ir smulkiai sutarkuojame (bulvių tarka). Įmaišome trijų kiaušinių plakinį, pusę stiklinės pieno, pagardiname druska ir pipirais. Suberiame miltus ir tarkuotą sūrį, tolygiai išmaišome. Pridedame juostelėmis pjaustytą karštai rūkytą kiaulienos šoninę ir apkeptus grybus, taip pat po šaukštą smulkintų krapų ir špinatų. Išmaišome.- 3
Cukinijos apkepo tešlą sukrečiame į riebalais išteptą kepimo formą ir dedame į iki 190°C įkaitintą orkaitę kepti 50-60 min.Susiję receptai - 2