Auksaspalvė vištiena (pietums ir vakarėliui)

Patiekalas, pretenduojantis tapti Jūsų favoritu! Aštrios ir aromatingos vištienos blauzdelės šalia kinų virtuvės...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...
3.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Auksaspalvė vištiena
Skoniu prilygstanti kinų virtuvei - aštroka, tačiau saldi ir aromatinga vištiena, kepta orkaitėje. Nesudėtingai paruošiama, tiks pietums su ryžiais arba tiesiog kaip sotus užkandis vakarui su draugais. Dėmesio: receptui prireiks 8 vištienos blauzdelių ir 2 ketvirčių.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia nuplauname vištieną (blauzdeles ir ketvirčius);
  • 2
    Susmulkiname česnako skilteles ir imbiero šaknį (apie 4 cm ilgio gabalėlį). Sudedame į dubenį, supilame skystus ingredientus (ryžių actą, sojos padažą, šiltą skystą medų, alyvuogių aliejų), pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais. Marinatą gerai išplakame;
  • 3
    Apipilame vištieną marinatu, uždengiame ir paliekame marinuotis 1 h;
  • 4
    Į kepimo formą sudedame vištienos gabalėlius (marinatas lieka dubenyje), uždengiame kepimo folija. Dedame į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.
  • 5
    Į likusį marinatą beriame žiupsnelį sezamo sėklų. Išimame kepimo formą iš orkaitės, atidengiame ir apipilame vištienos gabalėlius likusiu marinatu. Patalpiname atgal į orkaitę (jau be folijos) ir kepame dar 25-30 min. kol gabalėliai įgaus aukso atspalvį. Jeigu kepame tik ketvirčius, gali reikėti pakepti ilgiau, jeigu tik blauzdeles - užteks 20 min.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Jokūbas | 3-19-2015 20:03

Danguole, salotų receptus rasite kairiajame meniu Receptai pagal tipą > Salotos.

Danguole | 3-14-2015 20:03

Mane labai domina salotu receptai.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą