Skoniu prilygstanti kinų virtuvei - aštroka, tačiau saldi ir aromatinga vištiena, kepta orkaitėje. Nesudėtingai paruošiama, tiks pietums su ryžiais arba tiesiog kaip sotus užkandis vakarui su draugais. Dėmesio: receptui prireiks 8 vištienos blauzdelių ir 2 ketvirčių.
Sudėtinės dalys
-
Vištiena, 10 vnt.
-
Alyvuogių aliejus, 4 v. šaukštai
-
Malti pipirai, 1/2 a. šaukštelis
-
Medus, 4 v. šaukštai
-
Druska, 1/2 a. šaukštelis
-
Sojos padažas, 4 v. šaukštai
-
Ryžių actas, 4 v. šaukštai
-
Imbieras, pagal skonį
-
Česnakas, 6 skiltelės
-
Uoginė paprika, 2 v. šaukštai
-
Sezamo sėklos, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Pirmiausia nuplauname vištieną (blauzdeles ir ketvirčius);
- 2
Susmulkiname česnako skilteles ir imbiero šaknį (apie 4 cm ilgio gabalėlį). Sudedame į dubenį, supilame skystus ingredientus (ryžių actą, sojos padažą, šiltą skystą medų, alyvuogių aliejų), pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais. Marinatą gerai išplakame;- 3
Apipilame vištieną marinatu, uždengiame ir paliekame marinuotis 1 h;- 4
Į kepimo formą sudedame vištienos gabalėlius (marinatas lieka dubenyje), uždengiame kepimo folija. Dedame į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.- 5
Į likusį marinatą beriame žiupsnelį sezamo sėklų. Išimame kepimo formą iš orkaitės, atidengiame ir apipilame vištienos gabalėlius likusiu marinatu. Patalpiname atgal į orkaitę (jau be folijos) ir kepame dar 25-30 min. kol gabalėliai įgaus aukso atspalvį. Jeigu kepame tik ketvirčius, gali reikėti pakepti ilgiau, jeigu tik blauzdeles - užteks 20 min.Susiję receptai - 2
Danguole, salotų receptus rasite kairiajame meniu Receptai pagal tipą > Salotos.
Mane labai domina salotu receptai.