Šiandienos receptas - greitai paruošiamas bananinis džemas, kuris puikiai tiks sotiems užkandžiams su itališka duonele!
Sudėtinės dalys
- Bananas, 2 vnt.
- Riešutai, 1/2 stiklinės
- Rudas cukrus, 3 v. šaukštai
- Citrinos sultys, 3 v. šaukštai
- Cinamonas, 1/3 a. šaukštelis
- Druska, pagal skonį
- Itališka duonelė, 100 g
Gaminimas
- 1Taigi pirmiausia ruošiame džemą. Į dubenį dedame gabalėliais laužytus bananus, sutriname juos šakute iki tyrės, užpilame citrinos sultimis ir ruduoju cukrumi (po tris valgomuosius šaukštus), išmaišome. Bananų tyrę dedame į mažą prikaistuvį ir perkeliame ant viryklės (vidutinė kaitra). Maišant leidžiame užvirti ir paviriname bent 1 min., įmaišome cinamono ir vanilės ekstrakto (nebūtina). Bananinis džemas baigtas!
- 2
Įkaitiname orkaitę iki 180°C laipsnių. Kepimo formos krašte paskleidžiame pusę stiklinės žemės riešutų, likusią dalį keimo formos užpildome itališkos duonos riekutėmis. Kepame apie 3 min., tuomet išimame riekutes, o riešutus paliekame kepti dar 3-4 min., kol įgaus rudo atspalvio ir apkeps. Riešutus beriame į švaraus rankšluosčio vidurį, užlekiame kraštus ir sunkiu daiktu (pvz. puodeliu arba kočėlu) plakame, kol suskaldysime riešutus. Skaldytus riešutus sumaišome su geru žiupsniu druskos.- 3
Darome sumuštinius. Itališkos duonelės riekę aptepame bananiniu džemu ir apibarstome sūdytais kepintais žemės riešutais. Skanaus!Susiję receptai - 2