Bananinis džemas su cinamonu ir riešutais

Bananinio džemo receptas ir sumuštinių receptas - du viename! Gaminame namuose.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Bananinis džemas
Šiandienos receptas - greitai paruošiamas bananinis džemas, kuris puikiai tiks sotiems užkandžiams su itališka duonele!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Taigi pirmiausia ruošiame džemą. Į dubenį dedame gabalėliais laužytus bananus, sutriname juos šakute iki tyrės, užpilame citrinos sultimis ir ruduoju cukrumi (po tris valgomuosius šaukštus), išmaišome. Bananų tyrę dedame į mažą prikaistuvį ir perkeliame ant viryklės (vidutinė kaitra). Maišant leidžiame užvirti ir paviriname bent 1 min., įmaišome cinamono ir vanilės ekstrakto (nebūtina). Bananinis džemas baigtas!
  • 2
    Įkaitiname orkaitę iki 180°C laipsnių. Kepimo formos krašte paskleidžiame pusę stiklinės žemės riešutų, likusią dalį keimo formos užpildome itališkos duonos riekutėmis. Kepame apie 3 min., tuomet išimame riekutes, o riešutus paliekame kepti dar 3-4 min., kol įgaus rudo atspalvio ir apkeps. Riešutus beriame į švaraus rankšluosčio vidurį, užlekiame kraštus ir sunkiu daiktu (pvz. puodeliu arba kočėlu) plakame, kol suskaldysime riešutus. Skaldytus riešutus sumaišome su geru žiupsniu druskos.
  • 3
    Darome sumuštinius. Itališkos duonelės riekę aptepame bananiniu džemu ir apibarstome sūdytais kepintais žemės riešutais. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą