Kibinų receptas

Kibinų su ėriena receptas. Trakus garsinantis patiekalas, kurį galime nesudėtingai pasigaminti ir namuose.
4.83 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Mieli vyrai, kreipimasis į Jus – receptas, kuriuo vadovaudmiesi galite nudžiuginti savo mylimas moteris bei pagaminti sočius savaitgalio pietus. Greitas, bet gardus ir sotus maistas patiks visai šeimai!

 

Į didelį dubenį persijojame (kvietinius) miltus, įtarkuojame 200 g sviesto (“burokine” tarka). Viską gerai išmaišome.

 

Įkulame du kiaušinius ir vieno kiaušinio baltymą, įdedame 200 g grietinės. Pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais.

 

Kibinų receptas: tešla

 

Tešlą gerai išminkome, suformuojame kamuolį ir suvynioję į maistinę plėvelę, padedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

 

Pasiruošiame mėsos įdarą: nuo kaulo nuimame apie 400 g liesos ėrienos, peiliu smulkiai sukapojame.

 

Kibinų receptas: kapota mėsa

 

Suberiame smulkintus svogūnus, pagardiname druska ir pipirais. Papildomai įdedame šaukštą sviesto  bei įpilame šlakelį virinto vandens (1 v. šaukštą). Mėsos įdarą kibinams gerai išminkome.

 

Išimame kibinų tešlą iš šaldytuvo, suformuojame iš jos daug vienodo dydžio rutuliukų (apie 4 cm skersmens) – iš jų kočiosime blynus kibinams formuoti.

 

Iškočiojame rutulius į blynus, į vidurį dedame mėsos įdaro ir dailiai (dukart) užlenkiame kraštelius.

 

Kibinų receptas: gaminiai

 

Likusį kiaušinio trynį išplakame, praskiedžiame 1 v. šaukštu virinto vandens. Šiuo plakiniu aptepame kibinų pusgaminius, sudėtus į  sausą kepimo formą. Pašauname į iki 200 įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25-30 min., kol kibinai įgaus aukso atspalvį.

 

Kibinus valgykime su vištienos sultiniu. Gero apetito!

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą