Sudėtinės dalys:
-
Kiaušinis, 4 vnt.
-
Cukrus, 1 stiklinė
-
Miltai, 1 stiklinė
-
Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
-
Varškė, 200 g
-
Citrinos sultys, a. šaukštelis
-
Obuolys, 3 vnt.
Gaminimas:
- Tešlai sumušame 4 kiaušinius, atidedame 1 iš trynių į atskirą dubenį;
- Suberiame stiklinę cukraus, gerai viską išplakame;
- Į vieną stiklinę miltų įdedame šaukštelį kepimo miltelių, gerai juos išmaišom ir suberiame į išplaktus kiaušinius ir dar kartelį viską gerai išmaišome;
- Įdarui naudosime su atidėtu tryniu ir cukrumi (3-4 šaukštai) ištrintą varškę (plius šiek tiek citrinos sulčių);
- Obuolius nulupame ir supjaustome griežinėliais;
- Pasiruošiame skardą ir supilame pusę tešlos masės ant jos tolygiai paskirstome visą varškės įdarą ir užpilame likusią tešlos dalį;
- Griežinėliais supjaustytus obuolius įspaudžiame į tešlą, kepame 200⁰C temperatūroje apie 30-40 min.
Skanaus obuolių pyrago su arbata!
P.S. kitą kartą išbandyk švedišką obuolių pyragą su riešutais ir razinomis!
Reikia deti miltu daugiau ir labai mazai issipute bet labai skanus
@Sindi, džiugu, kad patiko! Ir migdolai šitam kepiniui puikiai tinka.
Jokubai tavo receptas nerealus;) truputeli patobulinau pries kepimo pabaiga pribarsciau migdolu ploksteliu,mm…
Siandien kepiau ir puikiai pavyko! Paprasta ir labai skanu. Seimyna sulapnojo ir dar paprase. Kt karta reiks dvigubint apimtis
Aciu uz recepta.
@Gražina. Taip, naudojam vieną trynį įdarui – ištrinti su varške
Tai kas kepete,paaiskinkit,kaip suprasti pirmaji punkta?cia is 4kiausiniu tryniu 1tryni atideti?
Pataisykit pirma punkta, nes kelis kartus skaiciau, kol supratau, ka ten kur atidet ir kiek….
@ Vaida, džiaugiuosi, kad ryžaisi kepti ir dar šauniai improvizavai!
Sudvejojau ar kepti, bet dabar nesigailiu!!!!! Aisku kiekvienas gamina pagal save
as i tesla idejau gera sauksta grietines. Dejau taip: Tesla, truputis varskes, truputis teslos ir likusi varske tuomet tesla, o obuolius pjausciau smulkiau ir sukisau taip, kad ant iskepusio pyrago nesimate obuoliu, ir beje dar cinamono idejau. LABAI ACIU UZ PUIKU RECEPTA!!!!!!!!
Nesupratau, ka atidedam is tryniu i atskira dubeni.Kazkaip neaiskiai isdestytos mintys.
labai skanu, bet prieš šaunant pyragą į orkaite obuolius galima apibarstyti cinamonu ir maišant pyrago masę įberti arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus
Pyragas jėga
Labai skanus pyragas.
Labai skanus pyragas tiesiog tirpsta burnoje! Rekomenduoju visiems smaliziams