Tradicinis obuolių pyrago su varške receptas. Papildomai galima prieš baigiant kepti užtepti ant pyrago kiaušinio baltymo, cukraus ir citrinos sulčių plakinį. Patiekalas Jums patiks!
Tešlai sumušame 4 kiaušinius, atidedame 1 iš trynių į atskirą dubenį;
2
Suberiame stiklinę cukraus, gerai viską išplakame;
3
Į vieną stiklinę miltų įdedame šaukštelį kepimo miltelių, gerai juos išmaišom ir suberiame į išplaktus kiaušinius ir dar kartelį viską gerai išmaišome;
4
Įdarui naudosime su atidėtu tryniu ir cukrumi (3-4 šaukštai) ištrintą varškę (plius šiek tiek citrinos sulčių);
5
Obuolius nulupame ir supjaustome griežinėliais;
6
Pasiruošiame skardą ir supilame pusę tešlos masės ant jos tolygiai paskirstome visą varškės įdarą ir užpilame likusią tešlos dalį;
7
Griežinėliais supjaustytus obuolius įspaudžiame į tešlą, kepame 200⁰C temperatūroje apie 30-40 min.
Siandien kepiau ir puikiai pavyko! Paprasta ir labai skanu. Seimyna sulapnojo ir dar paprase. Kt karta reiks dvigubint apimtis 😉 Aciu uz recepta.
Jokūbas | 10-1-2014 19:10
@Gražina. Taip, naudojam vieną trynį įdarui – ištrinti su varške 🙂
Grazina | 9-30-2014 08:09
Tai kas kepete,paaiskinkit,kaip suprasti pirmaji punkta?cia is 4kiausiniu tryniu 1tryni atideti?
Vilma | 9-20-2014 10:09
Pataisykit pirma punkta, nes kelis kartus skaiciau, kol supratau, ka ten kur atidet ir kiek….
Jokūbas | 7-24-2014 22:07
@ Vaida, džiaugiuosi, kad ryžaisi kepti ir dar šauniai improvizavai!
Vaida | 7-21-2014 16:07
Sudvejojau ar kepti, bet dabar nesigailiu!!!!! Aisku kiekvienas gamina pagal save 🙂 as i tesla idejau gera sauksta grietines. Dejau taip: Tesla, truputis varskes, truputis teslos ir likusi varske tuomet tesla, o obuolius pjausciau smulkiau ir sukisau taip, kad ant iskepusio pyrago nesimate obuoliu, ir beje dar cinamono idejau. LABAI ACIU UZ PUIKU RECEPTA!!!!!!!!
Virginija | 3-16-2013 07:03
Nesupratau, ka atidedam is tryniu i atskira dubeni.Kazkaip neaiskiai isdestytos mintys.
Estela | 11-11-2012 10:11
labai skanu, bet prieš šaunant pyragą į orkaite obuolius galima apibarstyti cinamonu ir maišant pyrago masę įberti arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus
Tatjana | 10-17-2012 12:10
Pyragas jėga
Mociute | 10-3-2012 13:10
Labai skanus pyragas.
Emilija | 9-28-2012 16:09
Labai skanus pyragas tiesiog tirpsta burnoje! Rekomenduoju visiems smaliziams 🙂
Reikia deti miltu daugiau ir labai mazai issipute bet labai skanus
@Sindi, džiugu, kad patiko! Ir migdolai šitam kepiniui puikiai tinka.
Jokubai tavo receptas nerealus;) truputeli patobulinau pries kepimo pabaiga pribarsciau migdolu ploksteliu,mm…
Siandien kepiau ir puikiai pavyko! Paprasta ir labai skanu. Seimyna sulapnojo ir dar paprase. Kt karta reiks dvigubint apimtis 😉 Aciu uz recepta.
@Gražina. Taip, naudojam vieną trynį įdarui – ištrinti su varške 🙂
Tai kas kepete,paaiskinkit,kaip suprasti pirmaji punkta?cia is 4kiausiniu tryniu 1tryni atideti?
Pataisykit pirma punkta, nes kelis kartus skaiciau, kol supratau, ka ten kur atidet ir kiek….
@ Vaida, džiaugiuosi, kad ryžaisi kepti ir dar šauniai improvizavai!
Sudvejojau ar kepti, bet dabar nesigailiu!!!!! Aisku kiekvienas gamina pagal save 🙂 as i tesla idejau gera sauksta grietines. Dejau taip: Tesla, truputis varskes, truputis teslos ir likusi varske tuomet tesla, o obuolius pjausciau smulkiau ir sukisau taip, kad ant iskepusio pyrago nesimate obuoliu, ir beje dar cinamono idejau. LABAI ACIU UZ PUIKU RECEPTA!!!!!!!!
Nesupratau, ka atidedam is tryniu i atskira dubeni.Kazkaip neaiskiai isdestytos mintys.
labai skanu, bet prieš šaunant pyragą į orkaite obuolius galima apibarstyti cinamonu ir maišant pyrago masę įberti arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus
Pyragas jėga
Labai skanus pyragas.
Labai skanus pyragas tiesiog tirpsta burnoje! Rekomenduoju visiems smaliziams 🙂