Sudėtinės dalys:
-
Miltai, 3/2 kg
-
Kepimo milteliai, 2 a. šaukšteliai
-
Cukrus, 1/3 stiklinė
-
Druska, 1/2 a. šaukštelis
-
Cinamonas, 1/2 a. šaukštelis
-
Kiaušinis, 1 vnt.
-
Pienas, 1/2 stiklinė
-
Sviestas, 7 v. šaukštai
-
Obuolys, 2 vnt.
-
Cukraus pudra, 1/2 stiklinė
-
Cinamonas, 1/2 a. šaukštelis
Gaminimas:
Rudeniop sodas pilnas sunokusių obuolių. Laikas pasivaišinti puriu (trupininiu) oboulių pyragu!
- Įkaitinkime orkaitę iki 200 laipsnių kaitros.
- Sumaišykime 1 1/4 stiklinės miltų, kepimo miltelius, cukrų, druską bei 1/2 šaukštelio cinamono.
- Dideliame dubenyje išplakime kiaušinį, įpilkime pieno bei įdėkime 4 šaukštus sviesto. Suberkime sausą miltų masę ir gerai išmaišykime. Įmaišykime obuolių skilteles.
- Paskirtykime tešlą kepimo formoje.
Pagaminkime trupininį obuolių pyrago paviršių:
- Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykime miltinį cukrų, 1/4 stiklinės miltų bei 1/2 šaukštelio cinamono. Tuomet (šakute) įtrinkime 3 šaukštus sviesto į sausą masę, kol tešla sušoks į smulkius trupinius.
- Apibarstykime kepimo formoje esančią tešlą ir pašaukime kepimo formą į orkaitę. Kepkime 35 minutes, kol pyrago viršus pagels.
- Atšaldykime orkaitėje ir supjaustykime kubeliais. Skanaus!
P.S. rekomendacija kitam Jūsų kepiniui – auksinis obuolių pyragas!