Sudėtinės dalys:
-
Morkos, 2 vnt.
-
Raudonoji paprika, 2 vnt.
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Pomidoras, 2 vnt.
-
Parmezano sūris, 100 g
-
Krapai, pagal skonį
-
Petražolės, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Sluoksniuota tešla, 700 g
Gaminimas:
Kai bene kiekvienoje didesnėje parduotuvėje dabar galime pasirinkti net iš keleto sluoksniuotos tešlos rūšių ir gamintojų, trunka kur kas mažiau laiko pagaminti gardžius pyragėlius. Sutaupytą laiką galime skirti įdaro idėjai!!!
- Pasiruošiame įdarą: keptuvėje apkepame svogūnus, suberiame tarkuotas morkas, kubeliais pjaustytą papriką. Tuomet sudedame pomidorus, pagardiname šviežiai maltais pipirais, druska (nepadauginame, nes kietasis sūris yra sūrus), petražolėmis ir krapais. Nupilame susidariusio sultinio perteklių;
- Į daržovių įdarą įmaišome tarkuoto Parmezano sūrio;
- Sluoksniuotos tešlos lapą iškočiojame (iki 2-3 mm storio), supjaustome kvadratėliais. Kvadratėlio vidun dedame šaukštą įdaro, užlenkiame ir gerai užspaudžiame pyragėlio kraštus;
- Pašauname sluoksniuotos tešlos pyragėlius į iki 180 °C įkaitintą orkaitę (pyragėlius, surikiuotus ant kepimo popieriaus) ir kepame apie 30 min., kol pyragėliai įgaus aukso atspalvį.
Gero apetito!