Mėsos pyragas KROKODILAS

Šiandieną kepame mėsos pyragą išradingai! Tradicinis receptas ir originalus pateikimas. Skanaus!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.33 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...
4.33 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Mėsos pyragas KROKODILAS
Vaikams ir ne vaikams! Visuomet smagu, kai pagaminame ką nors nauja. O tuomet, kai neturime minčių, kokį naują receptą išbandyti - gaminkime pagal seną receptą, bet kitaip atrodantį patiekalą.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Dideliame dubenyje kiaušinius išsukime su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Suberkime sausas mieles, įpilkime 5-6 v. šaukštus aliejaus ir šilto pieno. Viską gerai išmaišykime. Po truputį įsijokime miltus - kol tešla nelips prie rankų, išminkykime. Palikime tešlą šiltai, kad iškiltų;
  • 2
    Paruoškime mėsos pyrago įdarą. Atskirai apkepkime smulkintus kopūsto lapus, svogūną ir jautienos faršą. Pagardinkime druka ir šviežiai maltais pipirais. Sumaišykime visus įdaro ingredientus;
  • 3
    Tešlą iškočiokime, apipjaustykime kraštus į stačiakampį (nuopjovas naudosime papuošimams). Perkelkime į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Stačiakampio viduryje iš mėsos įdaro suformuokime pailgą kalną. Įpjaukime įstižomis juostomis taip, kad stačiakampio kraštuose liktų neįpjautas plotas, juosteles iš kraštų vieną paskui kitą užlenkime ant mėsos kalno;
  • 4
    Iš stačiakampio kraštų suformuokime krokodilo galvą ir uodegą. Karpuotomis žirklėmis padarykime papuošimus: nugaros, žandikaulio, uodegos. Iš tešlos nuopjovų suformuokime akis, šnerves ir kojas;
  • 5
    Kepkime iki 200° С įkaitintoje orkaitėje iki pyragas gražiai pagels.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą