Visai netraški vištiena su smidrais

Greitai paruošiamas patiekalas iš vištienos blauzdelių mėsos bei smidrų. Receptas mėgstantiems keptą vištieną!

Paruošimo 5min. | Gaminimo

  min.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...

Paruošimo 5min. | Gaminimo

  min.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Vištienos blauzdelių mėsą supjaustome 2-3 cm gabalėliais ir sudedame į dubenį. Pagardiname keletu smulkintų česnako skiltelių, druska ir pipirais, petražolėmis, šlakeliu balzamiko acto bei soja;
  • 2
    Vištieną gerai išmaišome (rankomis) dubenyje, kad tinkamai susiprieskoniuotų;
  • 3
    Pasiruošiame kepimo formą (įklodami kepimo popieriaus) bei orkaitę - nustatydami temperatūrą ties 180°C;
  • 4
    Tuo metu įkaitiname keptuvę (vidutinė kaitra), gausiai pilame į ją alyvuogių aliejaus ir vieną po kito dedame krakmole apvoliotus vištienos gabalėlius (su krakmolo kiekiu nereikia persistengti, užtenka, kad vos vos gabalėlis juo apliptų). Apkepame iš abiejų pusių po 2 minutes, kol dailiai apskrus;
  • 5
    Apkeptus vištienos gabalėlius sudedame į kepimo formą, užklojame ir užkamšome kepimo popieriumi bei dedame kepti orkaitėje 15 min.;
  • 6
    Kol vištienos gabalėliai kepa orkaitėje, galime pasiruošti smidrus: nuplauname ir nusausiname, nulaužome sumedėjusius galiukus, dedame į keptuvę  (reikės šiek tiek alyvuogių aliejaus) ir apkepame kartu su smulkinta česnako skiltele vartydami apie 3 min.
  • 7
    Voila! Vištiena visai netraški ir smidrai puikūs. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą