Gaminame 8 porcijoms!
Sudėtinės dalys
- Jautienos faršas, 900 g
- Kiaulienos faršas, 250 g
- Svogūnas, 1 vnt.
- Malti džiūvėsiai, 1 stiklinė
- Pienas, 300 ml
- Kiaušinis, 1 vnt.
- Druska, 1 a. šaukštelis
- Malti pipirai, 1 a. šaukštelis
- Sviestas, 100 g
- Miltai, 1/2 stiklinės
- Daržovių sultinys, 2 stiklinės
- Malti pipirai, 1/2 a. šaukštelis
- Grietinė, 320 g
Gaminimas
- 1Jautienos ir kiaulienos faršą sumaišykite su maltais džiūvėsėliais.
- 2
Pridėkite gerai išplaktą kiaušinį, supilkite pieną, įberkite druskos, laba smulkiai supjaustytą svogūną ir 1 arbatinį šaukštelį maltų pipirų (geriausia stambiai).- 3
Išminkykite mėsos masę ir suformuokite kukulaičius.- 4
Ištripinkite sviestą didelėje keptuvėje ir kepkite kukulaičius apie 4-5 minutes, kol visos kukulaičių pusės apskrus.- 5
Išimkite kukulaičius iš keptuvės ir uždenkite, kad neatvėstų.- 6
Į keptuvėje likusius riebalus suberkite miltus, palaipsniui pilkite į keptuvę daržovių sultinį ir maišykite kol padažas ims tirštėti.- 7
Įmaišykite pusę arbatinio šaukštelio maltų pipirų, sudėkite grietinę ir pakaitinkite.- 8
Sudėkite kukulaičius atgal į keptuvę su padažu ir keletą minučių pašildykite ant silpnos ugnies.Susiję receptai - 2