Sudėtinės dalys:
-
Jautienos faršas, 900 g
-
Kiaulienos faršas, 250 g
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Malti džiūvėsiai, 1 stiklinė
-
Pienas, 300 ml
-
Kiaušinis, 1 vnt.
-
Druska, 1 a. šaukštelis
-
Malti pipirai, 1 a. šaukštelis
-
Sviestas, 100 g
-
Miltai, 1/2 stiklinės
-
Daržovių sultinys, 2 stiklinės
-
Malti pipirai, 1/2 a. šaukštelis
-
Grietinė, 320 g
Gaminimas:
Gaminame 8 porcijoms!
- Jautienos ir kiaulienos faršą sumaišykite su maltais džiūvėsėliais.
- Pridėkite gerai išplaktą kiaušinį, supilkite pieną, įberkite druskos, laba smulkiai supjaustytą svogūną ir 1 arbatinį šaukštelį maltų pipirų (geriausia stambiai).
- Išminkykite mėsos masę ir suformuokite kukulaičius.
- Ištripinkite sviestą didelėje keptuvėje ir kepkite kukulaičius apie 4-5 minutes, kol visos kukulaičių pusės apskrus.
- Išimkite kukulaičius iš keptuvės ir uždenkite, kad neatvėstų.
- Į keptuvėje likusius riebalus suberkite miltus, palaipsniui pilkite į keptuvę daržovių sultinį ir maišykite kol padažas ims tirštėti.
- Įmaišykite pusę arbatinio šaukštelio maltų pipirų, sudėkite grietinę ir pakaitinkite.
- Sudėkite kukulaičius atgal į keptuvę su padažu ir keletą minučių pašildykite ant silpnos ugnies.