Szechuan - greičiausiai nuo Sičuano, vienos iš keturių didžiųjų kinų virtuvių, kilęs patiekalas. Šiai virtuvei būdingas išskirtinumas - aštrumas. Tačiau šiandien vienintelis aštrus ingredientas kiaulienoje kinietiškai bus čili pipiras.
Sudėtinės dalys
-
Morkos, 1 vnt.
-
Raudonoji paprika, 1 vnt.
-
Čili pipiras, 1 vnt.
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Imbieras, 1 a. šaukštelis
-
Aliejus, 2 v. šaukštai
-
Cukrus, 1 v. šaukštas
-
Kukurūzų krakmolas, 2 v. šaukštai
-
Vištienos sultinys, 100 ml
-
Kiauliena, 400 g
-
Sojos padažas, 5 v. šaukštai
-
Ryžių actas, 2 v. šaukštai
Gaminimas
- 1Kiaulienos nugarinę supjaustykime pailgomis juostelėmis. Sojos padaže (3 v. šaukštai) išmaišykime 1 v. šaukštą kukurūzų (arba įprasto) krakmolo - apšlakstykime kiaulienos gabalėlius, išmaišykime ir palikime 15 min. marinuotis;
- 2
Į įkaitintą gilią keptuvę įpilkime šlakelį aliejaus. Sudėkime itin smulkiai pjaustytos imbiero šaknies ir čili pipirą, suberkime smulkintą svogūną. Tuomet pridėkime susmulkintą morką ir raudonąją papriką - pakepinkime maišant 2-3 min. Keptuvės turinį sudėkime į puodą;- 3
Į keptuvę vieną po kito sudėkime kiaulienos gabalėlius, apverskime, kad abi pusės apskrustų (žnyplės pravers). Supilkime pusę stiklinės sultinio, ryžių acto, 2 v. šaukštus sojos padažo, cukrų. Įmaišykime prieš tai apkeptas daržoves. Keptuvės turinį pamaišykime ir uždenkime troškintis 5-8 min.;- 4
Šlakelyje vandens išmaišykime v. šaukštą kukurūzų krakmolo, nuolat maišydami supilkime į keptuvę. Padažas ims tirštėti, kruopščiai maišykime ir patraukime keptuvę nuo kaitros;- 5
Kiaulieną kinietiškai patiekime su ryžiais ir sojos padažu. Skanaus!Susiję receptai - 2