Kiauliena kinietiškai (Szechuan)

Kiaulieną ruošiame kinietiškai! Šiam receptui išbandyti reikės: kiaulienos nugarinės, raudonosios paprikos, imbiero, sojos padažo, ryžių...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Kiauliena kinietiškai
Szechuan - greičiausiai nuo Sičuano, vienos iš keturių didžiųjų kinų virtuvių, kilęs patiekalas. Šiai virtuvei būdingas išskirtinumas - aštrumas. Tačiau šiandien vienintelis aštrus ingredientas kiaulienoje kinietiškai bus čili pipiras.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Kiaulienos nugarinę supjaustykime pailgomis juostelėmis. Sojos padaže (3 v. šaukštai) išmaišykime 1 v. šaukštą kukurūzų (arba įprasto) krakmolo - apšlakstykime kiaulienos gabalėlius, išmaišykime ir palikime 15 min. marinuotis;
  • 2
    Į įkaitintą gilią keptuvę įpilkime šlakelį aliejaus. Sudėkime itin smulkiai pjaustytos imbiero šaknies ir čili pipirą, suberkime smulkintą svogūną. Tuomet pridėkime susmulkintą morką ir raudonąją papriką - pakepinkime maišant 2-3 min. Keptuvės turinį sudėkime į puodą;
  • 3
    Į keptuvę vieną po kito sudėkime kiaulienos gabalėlius, apverskime, kad abi pusės apskrustų (žnyplės pravers). Supilkime pusę stiklinės  sultinio, ryžių acto, 2 v. šaukštus sojos padažo, cukrų. Įmaišykime prieš tai apkeptas daržoves. Keptuvės turinį pamaišykime ir uždenkime troškintis 5-8 min.;
  • 4
    Šlakelyje vandens išmaišykime v. šaukštą kukurūzų krakmolo, nuolat maišydami supilkime į keptuvę. Padažas ims tirštėti, kruopščiai maišykime ir patraukime keptuvę nuo kaitros;
  • 5
    Kiaulieną kinietiškai patiekime su ryžiais ir sojos padažu. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą