Dėmesio: šiam patiekalui pagaminti prireiks kiaulienos nugarinės!
Sudėtinės dalys
- Kiauliena, 350 g
- Apelsinas, 1/2 vnt.
- Sojos padažas, 1 v. šaukštas
- Čiobreliai, pagal skonį
- Malti pipirai, pagal skonį
- Alyvuogių aliejus, pagal skonį
- Česnakas, 3 skiltelės
- Imbieras, pagal skonį
- Morkos, 2 vnt.
- Raudonoji paprika, 1 vnt.
- Salieras, 100 g
- Medus, 2 v. šaukštai
- Daržovių sultinys, 1 l
Gaminimas
- 1Pirmiausia mėsą supjaustome 2-3 cm dydžio gabalėliais, dedame į dubenį. Užtarkuojame apelsino žievelės, išspaudžiame pusės apelsino sultis, pagardiname šviežiai maltais pipirais, maltais čiobreliais bei šlakeliu sojos padažo, išmaišome ir paliekame keletą valandų pasimarinuoti;
- 2
Į įkaitintą troškintuvę / gilią keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, iš visų pusių apkepame mėsą, kad paruduotų. Išimame iš keptuvės;- 3
Toje pačioje keptuvėje apkepame smulkintus česnakus ir imbierą, sudedame smulkintas daržoves - morkas, papriką, saliero stiebus, 5 min. patroškiname. Supilame medų ir daržovių sultinį, sudedame mėsą. Viską troškiname apie 20-25 min.Susiję receptai - 2