Kinietiška vištiena su vyšniom

Kiniškai paruošta vištiena sočiai vakarienei. Ir vyšnaitės, vyšnaitės, vyšnaitės!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.71 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...
4.71 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Kadais buvo Vilniuje kiniško maisto restoranas, kur gamino vištieną su vyšniomis. Baisiai skanūs prisiminimai. O gal tas restoranas dar tebėra? Gal ir patiekalas su vyšnaitėmis yra? Kad ir kaip ten Vilniuje, šio patiekalo bandymas įvyko tiesiog namuose. Žiūrime, kaip pavyko!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Keletą valandų prieš ruošiant patiekalą, supjaustome vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir užpilame marinatu (šaukštas sojos padažo, žiupsnelis druskos, maltų pipirų, smulkinta česnako skiltelė, šlakelis citrinos sulčių), išmaišome ir padedame į šaldytuvą;
  • 2
    Polietileniniame maišelyje išmaišome miltus (5 šaukštus) ir krakmolą (1 a. šaukštelis). Į maišelį dedame vištieną, užsukame ir gerai pakratome, kad vištienos gabalėliai apliptų. Gerai įkaitiname keptuvę, dedame vištienos gabalėlius, pavatome, kad visos pusės apkeptų. Apkeptus gabalėlius dedame į kepimo indą ir pašauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad ten būtų šiltai ir tuo pat metu dar pakeptų;
  • 3
    Nuplauname ir užkaičiame virti plikytus ryžius;
  • 4
    Keptuvėje apkepame smulkintą svoguną, papriką, čili papriką (kas nemėgsta aštriai 1/3 pipiro be sėklyčių), skiltelę česnako, šiek tiek gerai susmulkinto imbiero šaknies (1 cm), tuomet suberiame morkas ir žalius žirnelius, 5 min. patroškiname. Stiklinėje išmaišome 4 šaukštus sojos padažo, šaukštą citrinos sulčių, žiupsnelį druskos, šaukštą medaus, pusę stiklinės vištienos sultinio. Supilame į keptuvę kartu su vyšnaitėmis be kauliukų. Maišome beveik iki užvirs, tuomet supilame šaukštelį krakmolo ištirpinto vandenyje (1/4 stiklinės).
  • 5
    Patiekiame kinietišką vištieną sumaišę vištienos gabalėlius su daržovėmis arba atskirai.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Modesta | 11-15-2014 12:11

Kinietiškas restoranas gaminantis vištieną su vyšniom – Panda Kinija, Fabijoniškėse. Velniškai skanu, bandom gamint namie 🙂

Jokūbas | 1-4-2014 17:01

@Rasa: taip, šiuo metų laiku kitokių žirnelių, nei šaldytų negausime. O bet kiek mes jų naudojame, galime vasarai baigiantis užsišaldyti nuosavame šaldiklyje kartu su vyšnaitėmis! 🙂

Rasa | 1-4-2014 17:01

Naudojau šaldytas morkas ir žirnelius – mišinį. Pujkiai pavyko, dėkui ir gero apetito!

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą