Kadais buvo Vilniuje kiniško maisto restoranas, kur gamino vištieną su vyšniomis. Baisiai skanūs prisiminimai. O gal tas restoranas dar tebėra? Gal ir patiekalas su vyšnaitėmis yra?
Kad ir kaip ten Vilniuje, šio patiekalo bandymas įvyko tiesiog namuose. Žiūrime, kaip pavyko!
Sudėtinės dalys
- Vištiena, 500 g
- Žirniai, 150 g
- Morkos, 150 g
- Raudonoji paprika, 1 vnt.
- Svogūnas, 1 vnt.
- Miltai, 4 v. šaukštai
- Krakmolas, 2 a. šaukšteliai
- Sojos padažas, 5 v. šaukštai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Čili pipiras, 1/3 vnt.
- Citrinos sultys, 1 v. šaukštas
- Druska, pagal skonį
- Medus, 1 v. šaukštas
- Vištienos sultinys, 1/2 stiklinė
- Vyšnios, 1/2 stiklinė
- Ryžiai, 300 g
- Imbieras, pagal skonį
- Malti pipirai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Keletą valandų prieš ruošiant patiekalą, supjaustome vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir užpilame marinatu (šaukštas sojos padažo, žiupsnelis druskos, maltų pipirų, smulkinta česnako skiltelė, šlakelis citrinos sulčių), išmaišome ir padedame į šaldytuvą;
- 2
Polietileniniame maišelyje išmaišome miltus (5 šaukštus) ir krakmolą (1 a. šaukštelis). Į maišelį dedame vištieną, užsukame ir gerai pakratome, kad vištienos gabalėliai apliptų. Gerai įkaitiname keptuvę, dedame vištienos gabalėlius, pavatome, kad visos pusės apkeptų. Apkeptus gabalėlius dedame į kepimo indą ir pašauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad ten būtų šiltai ir tuo pat metu dar pakeptų;- 3
Nuplauname ir užkaičiame virti plikytus ryžius;- 4
Keptuvėje apkepame smulkintą svoguną, papriką, čili papriką (kas nemėgsta aštriai 1/3 pipiro be sėklyčių), skiltelę česnako, šiek tiek gerai susmulkinto imbiero šaknies (1 cm), tuomet suberiame morkas ir žalius žirnelius, 5 min. patroškiname. Stiklinėje išmaišome 4 šaukštus sojos padažo, šaukštą citrinos sulčių, žiupsnelį druskos, šaukštą medaus, pusę stiklinės vištienos sultinio. Supilame į keptuvę kartu su vyšnaitėmis be kauliukų. Maišome beveik iki užvirs, tuomet supilame šaukštelį krakmolo ištirpinto vandenyje (1/4 stiklinės).- 5
Patiekiame kinietišką vištieną sumaišę vištienos gabalėlius su daržovėmis arba atskirai.Susiję receptai - 2
Kinietiškas restoranas gaminantis vištieną su vyšniom – Panda Kinija, Fabijoniškėse. Velniškai skanu, bandom gamint namie 🙂
@Rasa: taip, šiuo metų laiku kitokių žirnelių, nei šaldytų negausime. O bet kiek mes jų naudojame, galime vasarai baigiantis užsišaldyti nuosavame šaldiklyje kartu su vyšnaitėmis! 🙂
Naudojau šaldytas morkas ir žirnelius – mišinį. Pujkiai pavyko, dėkui ir gero apetito!