Sudėtinės dalys:
-
Alyvuogių aliejus, pagal skonį
-
Kalmarai, 400 g
-
Svogūnas, 2 vnt.
-
Čili pipiras, 1 vnt.
-
Sojos padažas, pagal skonį
-
Pomidoras, 250 g
-
Baltas vynas, 80 ml
Gaminimas:
Nesudėtingas, tačiau egzotiškas patiekalas šeštadienio vakarienei.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir suberkite smulkintą svogūną ir čili pipirą;
- Sudėkite kalmaro žiedus, leiskite abiems pusėms apkepti;
- Supilkite sausą baltą vyną, leiskite alkoholiui išgaruoti;
- Sudėkite gabalėliais pjaustytus pomidorus, pagardinkite prieskoniais (soja, druska, pipirai) ir troškinkite apie 10-15 min.;
- Patiekite su ryžiais.
uz puiku recepta, skanaus visiems.
Nors gyvenu toliau jūros, man gėrybių patiekalai skaniausi!