Bulviniai blynai su mėsa

Vienas iš tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalų - bulviniai blynai su mėsa. Receptui prireiks vos 5 pagrindinių ingredientų. Skaniai ir sočiai pavalgysime.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.33 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...
4.33 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Bulviniai blynai su mėsa
Sakyčiau, tikras lietuviškos virtuvės patiekalas - bulviniai blynai su mėsa. Galiu labai gerai įsivaizduoti rudeninį bulviakasį ir nuvargusius talkininkus, kurie pritįsė į svirną daugybę šviežių bulvių maišų. Net nekyla klausimas, kas per bulviakasį puikuojasi ant stalo. Tai bulvių patiekalai - arba bulviniai blynai, arba cepelinai. Šį kartą namuose gaminame sočius ir gardžius bulvinius blynus su mėsa.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Susmulkiname svogūną įmaišome į kiaulienos faršą, pagardiname druska ir pipirais.
  • 2
    Sutarkuojame bulves. Į bulvių tarkį įmaišome vieno kiaušinio plakinį, pagardiname druska ir pipirais, taip pat įmaišome 5 v. šaukštus miltų.
  • 3
    Dedame keptuvę ant kaitros, apšlakstome aliejumi ir šaukštu dedame bulvių tarkių tešlos (suformuojame apvalainą blyną keptuvėje), ant šio blyno - mažesnį (skersmeniu) mėsos sluoksnį ir galop ant viršaus dar sluoksnį bulvių tarkių tešlos. Apkepame vieną pusę šio trisluoksnio blyno, tuomet atsargiai apverčiame ir apkepame kitą pusę (po 4-5 min.).
Susiję receptai
Atsiliepimai
Rugilė | 3-26-2017 17:03

Labai skanūs blynai 🙂 Kepiau su vištienos faršu be svogūnų, vietoj to įtraiškiau porą skiltelių česnako 🙂
LABAI skanu 🙂 Ačiū už receptą.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą