Sakyčiau, tikras lietuviškos virtuvės patiekalas - bulviniai blynai su mėsa. Galiu labai gerai įsivaizduoti rudeninį bulviakasį ir nuvargusius talkininkus, kurie pritįsė į svirną daugybę šviežių bulvių maišų. Net nekyla klausimas, kas per bulviakasį puikuojasi ant stalo. Tai bulvių patiekalai - arba bulviniai blynai, arba cepelinai.
Šį kartą namuose gaminame sočius ir gardžius bulvinius blynus su mėsa.
Sudėtinės dalys
- Bulvės, 7 vnt.
- Svogūnas, 1 vnt.
- Kiaušinis, 1 vnt.
- Kiaulienos faršas, 250 g
- Miltai, 5 v. šaukštai
- Druska, žiupsnelis
- Malti pipirai, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Susmulkiname svogūną įmaišome į kiaulienos faršą, pagardiname druska ir pipirais.
- 2
Sutarkuojame bulves. Į bulvių tarkį įmaišome vieno kiaušinio plakinį, pagardiname druska ir pipirais, taip pat įmaišome 5 v. šaukštus miltų.- 3
Dedame keptuvę ant kaitros, apšlakstome aliejumi ir šaukštu dedame bulvių tarkių tešlos (suformuojame apvalainą blyną keptuvėje), ant šio blyno - mažesnį (skersmeniu) mėsos sluoksnį ir galop ant viršaus dar sluoksnį bulvių tarkių tešlos. Apkepame vieną pusę šio trisluoksnio blyno, tuomet atsargiai apverčiame ir apkepame kitą pusę (po 4-5 min.).Susiję receptai - 2
Labai skanūs blynai 🙂 Kepiau su vištienos faršu be svogūnų, vietoj to įtraiškiau porą skiltelių česnako 🙂
LABAI skanu 🙂 Ačiū už receptą.